Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol u zadnjem napadu

Veliko iznenađenje u Italiji: Hrvatski trener šokiran u dramatičnoj završnici

Trećeligaš Entella izbacio je u talijanskom Kupu prvoligaša Genou...

Ivan Jurić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši trećeligaša Entelle u dramatičnom su raspletu utakmice šesnaestine finala Kupa Italije slavili sa 4-3 (2-2, 3-3) te izbacili Genou koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, nakon što su izjednačujući pogodak postigli u posljednjim sekundama produžetka i dočekali trijumf u osmoj seriji raspucavanja.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 2-2. Entella je povela pogotkom Simonea Icardija (20), izjednačio je Krzystof Piatek iz kaznenog udarca (27). Icardi je ponovno goste doveo u vodstvo u 83. minuti, a Piatek je ponovno iz jedanaesterca izjednačio u 86. minuti.

Poljak je još jednom bio precizan realizator najstrože kazne u 110. minuti za vodstvo Genoe 3-2. Jurićeva momčad je već bila spremna za slavlje, kad je Mađar Krisztijan Adorjan poslao loptu u mrežu, a odluku o pobjedniku ostavio za raspucavanje.

U prvih pet serija obje su momčadi jednom promašile s bijele točke. Tako je bilo do osme serije u kojoj je Adorjan bio precizan za goste, a vratar Entelle Andrea Paroni obranio udarac Lapadule za veliko slavlje gostiju.

Entella će u osmini finala igrati protiv Rome.

Torino posljednji u osmini finala

Nogometaši Torina posljednji su se probili u osminu finala talijanskog Kupa pobijedivši na svom stadionu trećeligaša Sudtirol sa 2-0.

Pogotke za Torino postigli su Soriano (24) i Edera (81).

Torino će u osmini finala igrati protiv Fiorentine.

Parovi osmine finala talijanskog Kupa:

Milan - Sampdoria

Napoli - Sassuolo

Lazio - Novara

Inter - Benevento

Fiorentina - Torino

Roma - Entella

Juventus - Bologna

Atalanta - Cagliari
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider