Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umalo senzacija

Inter se spasio velike sramote te nakon drame prošao u četvrtfinale Kupa

Nogometaši Intera, vodeće momčadi talijanskog prvenstva, plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije, ali u 120 minuta igre na San Siru nisu uspjeli postići pogodak protiv trećeligaša Pordenonea pa su prolaz izborili tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Inter je tijekom 90 minuta osnovnog dijela i 30 minuta produžetka uputio čak 33 udarca prema vratima petoplasirane momčadi Serie C, od čega deset u okvir vrata, ali nijednom lopta nije završila u mreži gostiju. Hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić ušli su u igru tek u drugom poluvremenu. Brozović je igrao od 46. minute, a Perišić od 67. Obojica su imali dobre prilike donijeti Interu prolaz u osnovnom dijelu utakmice, ali ni oni nisu bili precizni, baš kao ni njihovi suigrači.

Tako su gosti uz glasnu podršku s tribina i dašak sreće došli do lutrije jedanaesteraca. No, do senzacionalne pobjede ipak nisu došli. Brozović i Perišić bili su uspješni u prve dvije serije za Inter, ali su nakon njih Skriniar i Gagliardini promašili. No, i gosti su u prve četiri serije dvaput bili neprecizni. Icardi je pod pritiskom ispadanja pogodio u završnoj seriji i izjednačio na 3-3.

Tragičarom Pordenonea postao je 20-godišnji branič Giulio Parodi koji je promašio u sedmoj seriji. Nagatomo je na drugoj strani bio precizan i odveo je Inter u četvrtfinale, gdje momčad Luciana Spalettija čeka boljeg iz dvoboja Milana i Verone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider