Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prošli u četvrtfinale

VIDEO Atalanta izbacila Sassuolo iz Talijanskog kupa: Pašalić namjestio gol

Atalanta se plasirala u četvrtfinale Talijanskog kupa.

Mario Pašalić (Foto: Afp)

Nogometaši Atalante svladali su u srijedu Sassuolo s 3-1 (1-0) na svom stadionu Gewiss u Bergamu i time izborili nastup u četvrtfinalu Kupa Italije, a veliku ulogu u ovoj pobjedi imao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

On je u 24. minuti glavom spustio loptu prema Belgijcu Charlesu De Ketelaereu koji je u pet metara primio loptu te iz okreta pogodio suparničku mrežu. Isti igrač je bio strijelac za 2-0 u 63. minuti. Pašalić se probio po lijevom boku, uputio prizemnu loptu u kazneni prostor prema Rusu Alekseju Mirančuku koji ju je proslijedio do De Ketelaerea, a ovaj po drugi put zatresao mrežu Sassuola.

Rokas Pukštas u akciji protiv Rijeke Nedostaje vam HNL? Objavljeni su termini za prva četiri kola nastavka, evo točnih satnica divider

U 71. minuti se Belgijac odužio ruskom nogometašu te je upisan kao asistent za pogodak Mirančuka, kojim je Atalanta zapečatila plasman u četvrtfinale domaćeg kupa. Sassuolo je u zadnjoj minuti utakmice (90+5) uspio doći do utješnog pogotka za konačnih 3-1, a strijelac je bio Daniel Boloca.

Pašalić je iz igrao do 74. minute, kad ga je zamijenio Luis Muriel, dok je Martin Erlić ostao na klupi s pričuvnim igračima Sassuola.

Mislav Karoglan Karoglan okupio hajdukovce i poručio: "Kalinić će biti džoker s klupe, a tržište još češljamo" divider

Suparnik momčadi iz Bergama za plasman u polufinale bit će Milan, koji je večer prije s uvjerljivih 4-1 svladao Cagliari.

U srijedu će još igrati Roma i Cremonese (21 sat), a posljednji dvoboj osmine finala na rasporedu je u četvrtak (21 sat), kad će Juventus ugostiti Salernitanu.

Pašalićevu asistenciju pogledajte OVDJE.

 Ždrijeb talijanskog kupa:

Cup tree provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider