Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bajka ide dalje

Ludo slavlje nakon senzacionalnog uspjeha: Francuski klub iz malenog grada piše povijest!

Povijesni uspjeh upisali su nogometaši francuskog trećeligaša Les Herbiersa.

Galerija Slavlje igrača Les Herbiersa (Foto: AFP) Slavlje igrača Les Herbiersa (Foto: AFP) Slavlje igrača Les Herbiersa (Foto: AFP) +5 Slavlje igrača Les Herbiersa (Foto: AFP)

Nogometaši trećeligaša Les Herbiersa prvi su finalisti Kupa Francuske. Oni su u polufinalu igranom u utorak u Nantesu svladali drugog trećeligaša Chambly sa 2:0 (1:0).

David (28) i Gboho (80) svojim su pogocima odveli Les Herbiers do prvog finala Kupa u klupskoj povijesti, a nakon utakmice uslijedilo je pravo slavljeničko ludilo. Tome najbolje svjedoče fotografije s travnjaka, ali i svlačionice. 

Treba reći da Les Herbiers na putu do finala nije igrao s nijednim prvoligašem, već tek s drugoligašima poput Auxerrea i Lensa. 

Les Herbiers će u finalu 8. svibnja igrati protiv boljeg iz susreta Caen - Paris SG koji će igrati u srijedu.

Spomenimo i da je gradić Les Herbiers veličine 89 kilometara kvadratnih, te da je njegova populacija oko 16 tisuća stanovnika. Veliki dio njih bio je sinoć na utakmici, te je svjedočio povijesnom uspjehu svog kluba. 

Les Herbiers je inače deveti sastav francuske treće lige, te je bez izgleda da iduće sezone ugleda drugorazredni nogomet. No zato će možda na izlet u Europu ukoliko pobijedi PSG u finalu Kupa Francuske. Nakon svega što su napravili ove sezone, zašto ne bi i taj pothvat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider