Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rummenigge oštro zaprijetio

Kuha u Bayernu: Dvije zvijezde otele se kontroli, napad na Ancelottija i upravu

Bayern nije dobro ušao u novu sezonu i odmah su krenule razne priče o promjenama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je nakon tri odigrana kola Bundeslige šesti na ljestvici. Zvuči groznije nego što jest jer Bavarci imaju samo bod zaostatka za vodećim trojcem. No da je Bayern na vrhu, stvar je navike, a kada nije, kreću razne priče o FC Hollywoodu, kako u Njemačkoj znaju tepati bavarskom divu.

Dolaskom Carla Ancelottija Bayern nije ekspresno postao jačim i boljim klubom, kao što su se nadali oni kojima nije bio po volji Pep Guardiola. U Ligi prvaka zapeo je stepenicu prije Katalonca, a naslov prvaka ionako može osvojiti bilo tko. Barem tako zvuči ona poznata dogma koja visi iznad bavarskog kluba.

U trećoj je utakmici prvenstva Bayern izgubio od Hoffenheima kojem su ljetos uzeli dva važna igrača, Rudyja i Sülea. Ancelottija je porazio 28 godina mlađi kolega kojeg već guraju na najvažniju klupu njemačkog nogometa. Julian Nagelsmann predodređen je da postane novi trener Bavaraca, no ta prilika nije trebala stići tako brzo.

Kritike Ancelottiju

U Münchenu ima dosta onih koji su nezadovoljni Ancelottijem. Bilo je tako i s Guardiolom, no njemu su kritike počele stizati nešto kasnije. Jedan od razloga za napade na Talijana jest i odnos prema Thomasu Mülleru koji se javno pobunio nakon utakmice u Bremenu u 2. kolu.

Ancelotti ga nije vidio u toj utakmici zbog taktičkih razloga, a ovaj je poslije rekao da ne zna koje se to kvalitete traže u Bayernu, ali da to očito nisu njegove. Kasnije je ušao i asistirao Lewandowskom za drugi gol. Müller je pod vodstvom Ancelottija u više od godinu dana zabio tek pet pogodaka.

Javno je istupio i Robert Lewandowski. U izjavi za Spiegel kritizirao je transfernu politiku kluba koji želi osvojiti Ligu prvaka. Ponašanje katarskih šeika na tržištu ovog ljeta stvorilo je domino-efektom i probleme na relaciji Lewa – čelnici Bayerna. Poljski napadač smatra kako se njegov klub ne ponaša u skladu sa željama.

''Bayern mora smisliti nešto novo i biti kreativan ako želi i dalje privlačiti najbolje svjetske igrače u München. Ako želiš držati ritam s najvećima, moraš imati igrače najveće kvalitete'', rekao je Lewa.

Oštar odgovor ''pobunjenicima''

Na Lewandowskog se najprije obrušio legendarni Steffan Effenberg koji kaže kako bi nakon ovakvih riječi klub trebao prodati Poljaka. ''Napao je filozofiju kluba i vlastite suigrače za koje misli da nisu dovoljno kvalitetni'', napisao je Effenberg u svojoj kolumni.

Čekala se neko vrijeme reakcija iz kluba, a onda se javio izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge. Uputio je oštre poruke dvojcu koji je zakuhao medijsku prašinu.

''Oni koji javno kritiziraju klub, trenera i suigrače imat će problema sa mnom'', poručio je Rummenigge i dodao kako on već zna način kako će urazumiti igrače.

''Ne treba sada govoriti već treba biti fokusiran na nogomet. Dovoljno smo pametni za to. I ono što je Muller rekao u Bremenu nije dobro. Moramo biti ozbiljniji. Nezadovoljstvo je u redu, ali nije u redu javno kritizirati trenera.''

Neki mediji špekuliraju kako Ancelotti već ima ponudu nekog kineskog kluba. Svašta se počelo pisati, a sezona je tek počela. Igrački kadar Bavaraca i dalje je prejak za konkurenciju u Bundseligi, a do najvažnijih utakmica u Ligi prvaka ostalo je još nekoliko mjeseci. Ancelotti će dotad morati smiriti svlačionicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider