Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji igrač proljeća u hnl-u

Na krilima ljubavi vuče Goricu prema Europi: "Broj na dresu nosim zbog Perišića"

Kristijan Lovrić prva je violina Gorice ovog proljeća, te ju na svojim leđima vuče prema Europi.

Kristijan Lovrić i djevojka Monika

Kristijan Lovrić ponajbolji je igrač proljeća u HNL-u. Krilni napadač Gorice skupio je u deset proljetnih utakmica 6 golova i tri asistencije. Najveći mentor i kritičar ovog 23-godišnjaka je njegova djevojka Monika, koja je hrvatska nogometna reprezentativka.

Gorica Europu lovi na Lovrićev pogon. Nakon odlaska Atiemwena u Dinamo, u životnu formu je ušao momak s brojem 44 na dresu.

"Počeo sam shvaćati neke stvari drugačije u tom nogometu i živit punim plućima nogomet i jednostavno sam pridobio punu pažnju kluba. Njihovo povjerenje počeo sam vraćati na najbolji mogući način", rekao je Lovrić.

Broj na dresu ima zbog uzora - Perišića

Lovrić je do 16. godine nogometne snove sanjao sa ponajboljim hrvatskim rukometašem Lukom Cindrićem, koji je tada bio na raskršću sportskih puteva - nogomet ili rukomet.

"Imao je i poziv Dinama dok je igrao u Karlovcu i ispalo je da je pogodio", kaže Lovrić.

On nije bio takve sreće kada se sa 16 godina uputio kao i mnogi hrvatski talenti za Italiju.

"Teško se tamo probiti zato što ljudi više cijene domaće igrače Talijane nego strance. Mislim da treba više domaće lige, domaćeg nogometa, sada smatram da je hrvatska liga dosta jaka i dosta izjednačena i da se prvo treba proći to da bi se išlo vani".

Lovrićev broj na dresu je 44, kaže nije zbog broja stopala nego.

"Broj 44 na dresu je od Ivana Perišića, on mene iz utakmice u utakmicu sve više oduševljava svojom trkom i agresivnošću. Požrtvovnošću, tehnikom, ima jednu i drugu nogu i to je tip igrača kakav ja stremim biti".

Djevojka ga još uvijek odnese u duelu

Igrač Gorice je i u sretnoj vezi. Ona je Monika i također je sjajna ofenzivka.

"Ona je uspješna nogometašica koja igra u Splitu i blizu su da budu prvaci. Nadam se da će biti i igrati Ligu Prvaka. Igra u reprezentaciji i jako joj dobro ide. Međusobno se nadopunjavamo i sve ide nekako svojim ritmom", otkriva Lovrić.

"Znamo trenirat zajedno i jedno drugome davati savjete jer je ona smireniji tip, a ja živčenjak na terenu onda ona meni zna dat savjet daj nemoj tako", otkriva Lovrić.

* Tko koga odnese u duelu ti nju ili ona tebe?

"Ona mene, ona mene još uvijek je fizički jača nego ja haha", zaključuje igrač Gorice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider