Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Baš kriva procjena

Najbrži crveni karton u povijesti HNL-a: "Imao je nekoliko opcija i izabrao najgoru"

U utakmici Gorica - Istra 1961 gosti su praktički od početka imali igrača više.

Utakmica Gorica - Istra 1961 u 18. kolu SuperSport HNL-a završila je bez pogodaka. Zapravo je pravo čudo kako gosti iz Pule nisu uspjeli naplatiti igračku nadmoć jer od treće minute su imali čovjeka više na terenu, nakon što je isključen domaći stoper Krešimir Krizmanić.

Iako službeni podaci o tome ne postoje, Krizmanić je tim prekršajem postao igrač koji je najranije u povijesti HNL-a dobio crveni karton.

Na cijelu tu situaciju osvrnuo se Igor Ćurković u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Meni je tu par stvari sporno. Naime, veže se jedna od njih na to da je Ivan Banić izvanredan vratar. Znači, Krizmanić očito gubi loptu, ali mora u tom trenutku prepoznati da iza sebe ima Banića kojeg nije lako probiti jedan na jedan. Druga stvar, mora imati osjećaj da mu loptu uzima Frano Mlinar, a ne Usain Bolt i lako moguće da bi stigao Mlinara, uz dužno poštovanje jednom od najinteligentnijih igrača HNL-a", rekao je Ćurković i naglasio:

"Treće, ako i ne možeš ništa, pa pusti brate da zabije gol u trećoj minuti. Bolje 0:1 u trećoj minuti nego 87 minuta užasa 10 na 11. Jedna skupa škola za Krizmanića što se sve dogodilo."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider