Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedva čekamo!

Pomognite genijalnom dokumentarcu o Nogometnim Ikonama: Kakvo će to ludilo biti...

Dokumentarac je pred završetkom, a potreban im je novac za prikazivanje filma diljem Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wesley Sneijder, Fabio Cannavaro, Antonio Di Natale, Stipe Miočić, Slaven Bilić… samo su dio svjetskih sportskih zvijezda koje su podržale Nogometne Ikone, projekt koji je vrlo brzo prerastao granice stranice na Facebooku.

Pub-kvizovi, Facebook, Instagram, humanitarne akcije - što se skriva iza kulisa projekta koji prati više od 100 tisuća nogometnih romantika na društvenim mrežama, moći ćete pogledati uskoro u dokumentarnom filmu ''Nogometne Ikone – Bitka za Macolu''. Pretpremijera će biti održana 8. prosinca u zagrebačkom Kinu Tuškanac.

''Stranica postoji četiri godine, a s kvizovima i ostalim sadržajima krenuli smo prije dvije godine. Od samih početaka sve smo počeli dokumentirati kamerom. Nismo zaista mislili da će doći do toga da ovaj kviz svakoga četvrtka igra više od 500, 600 ljudi po kafićima diljem Hrvatske, pa i u inozemstvu, a kamoli da će se svjetske face slikati s natpisima podrške Nogometnim Ikonama. Rast stranice, kvizova, odlazak na povijesni kviz u prašku pivnicu Flek gdje je osnovan Hajduk, finala u Macoli, nogometne pitalice i zezancija sa Slavenom Bilićem, Andrejom Kramarićem, Robertom Knjazom, UFC prvakom Stipom Miočićem - sve ćete to moći vidjeti u dokumentarcu koji traje 65 minuta'', najavljuje osnivač FB stranice Nogometnih Ikona Ivan Milković Encan.

Želja ekipe iz Ikona je da dokumentarcem proputuju sve gradove u kojima će se ove sezone kviz igrati. A to je paralelno, u isto vrijeme s istim pitanjima u čak devet gradova.

''Istrošili smo se zaista u produkciji dokumentarca i došli smo pred financijski zid. Film je u postprodukciji, ali želja nam je proputovati što više gradova s filmom i zato smo pokrenuli crowdfunding-kampanju u kojoj nudimo čitav niz genijalnih nagrada za donatore: od retro nogometnih perika, kalendara, majica, masažera za vaša nogometna stopala, šalica, karikatura. Cijelu priču možete pogledati u našem videu na Indiegogu'', kampanju najavljuje osnivač kviza Ivan Dominik.

U prva dva dana skupljeno je 500 dolara. U kampanji koja će trajati 45 dana cilj je skupiti 15 tisuća dolara i film prikazati u što više gradova. Dokumentarac je režirao sportski novinar Nove TV i jedan od organizatora kviza Vlado Boban, dok je scenarist njegov kolega s Nove TV Stipe Antonijević.

Vaša je pomoć dobrodošla. Vaše donacije možete uplatiti preko popularne crowdfunding-platforme Indiegogo.

In Lord Bendtner we trust!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider