Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo još Talijani

Kreće nogometna sezona u tri lige petice: Pogledajte tko su favoriti u Premiershipu, La Ligi i Bundesligi

Pa da vidimo s kakvim izgledima, kojim adutima i kakvim očekivanjima se kreće u novu sezonu.

I dok će Francuzi već u drugo kolo, a Talijani na travnjake tek idući vikend, tri preostale lige petice - Premiership, La liga i Bundesliga novu sezonu otvaraju večeras. Pa da vidimo s kakvim izgledima, kojim adutima i kakvim očekivanjima se kreće u novu sezonu.

Da bi stekli dojam kakva se sezona sprema na Otoku, dovoljno vam je za početak vidjeti ovaj kvartet. Grealish, Lukaku, Sancho, Kane. Prvi je, nakon transfera u City, postao najskuplji igrač Premier lige u povijesti, drugi se vratio u staro jato, treći pojačao United, a četvrti se vratio treninzima u Tottenhamu, no veliko je pitanje hoće li tamo i ostati, ili otići kod Grealisha u City. Transfer rok bio je spektakularan i rastrošan, baš onako po guštu Engleza, a još uvijek nije gotov.

U najjačoj ligi svijeta imat ćemo dva predstavnika. Stipe Perica nažalost nije u prvom planu u Watfordu, ali zato Mateo Kovačić u Chelseaju jest. U sezonu ulazi s trofejem u džepu, a u finalu Superkupa protiv Villarreala bio je jedan od boljih.
Što se tiče izgleda za naslov - prvi favorit, kao i lani, Manchester City, podjednake šanse za Chelsea i Liverpool, pa slijedi United.

Idemo na Pirineje, u Španjolsku, gdje tek treba krenuti jedna nova era, era bez Messija, koja će sasvim sigurno donijeti gubitke ne samo Barceloni, već i cijeloj La Ligi.

Nema u prvenstvu više Messija, Neymara, Ronalda, Ramosa, ali zato je tu i dalje naš Luka Modrić, koji je u 36oj godini i dalje jedan od nezamjenjivih u Realu. Gledat ćemo i Rakitića u Sevilli, Vrsaljka i Grbica, ako ne naprave transfer, u Atleticu, Budimira u Osasuni.

Odlaskom Messija liga je postala još neizvjesnija - prvi favorit je Real, slijedi Barcelona pa onda branitelj naslova Atletico.

I za kraj ostavili smo Bundesligu gdje cemo za pocetak izdvojiti dva transfera, ali trenerska. Julian Nagelsmann preuzeo je Bayern, a Marco Rose Borussiju Dortmund. Nove igračke su dobili u ruke, a sada traže svoju prvu titulu o osvajača Bundeslige.

Planove im sigurno želi poremetiti nas Andrej Kramarić. Krenuo je odlično u svom Hoffenheimu, odmah dva komada u kupu na startu sezone. Od ostatka naše kolonije u Njemačkoj izdvojit ćemo Joška Gvardiola kojem slijedi prva sezona u Leipzigu, te Brekala i Pongračića u Wolfsburgu.

Ako se pita kladionice - Bayern ide po svoju desetu titulu za redom, puno manje sanse ima Borusia, a tek onda tu je i Leipzig.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider