Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ŽESTOKA PORUKA IZ NJEMAČKE

Kramarićev klub iznenadio objavom vezanom za Katar: "Bojkotirat ćemo Svjetsko prvenstvo!"

Iz TSV Hoffenheima službeno su oglasili namjeru kako tijekom Svjetskog prvenstva u Katru neće imati objave vezane uz njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se bliži Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će u studenom i prosincu ove godine ugostiti Katar, tako je sve više onih koji otvoreno izražavaju nezadovoljstvo svime što to prvenstvo predstavlja te što mu je prethodilo.

Hoffenheim otvoreno pozvao na bojkot

Od danas među takve možemo uvrstiti i TSG Hoffenheim, koji je od danas postao prvi europski prvoligaški klub koji je najavio bojkot prema prvenstvu.

"U novijoj povijesti pratili smo svako veće nogometno natjecanje diljem svijeta, našim riječima i slikama. Fokusirali smo se na igrače koji predstavljaju njihovu državu i naš klub. Ove godine nećemo pratiti Svjetsko prvenstvo u Katru", napisali su na Facebooku, podijelivši link na svoju kompletnu objavu.

Ukratko, u toj kompletnoj objavi osvrnuli su se na uvjete života u Katru, ali i na sve što se događalo tijekom gradnje stadiona, no spomenut je utjecaj na klimu, kao i nenormalne mjere koje su morale biti uvedene da bi se natjecanje održalo u pustinji. Također, kao možebitno glavni razlog naveli su kršenje ljudskih prava i diskriminaciju osoba homoseksualne orijentacije u toj državi. 

Brojke poginulih radnika kreću se od 3 do 6500

Jedan od najvećih oponenata ovog prvenstva bivša je superzvijezda Eric Cantona, koji je rekao da neće pratiti natjecanje koje će se igrati na stadionima tijekom čije je gradnje poginuo određeni broj ljudi. Točnu brojku ne znamo.

Broj poginulih radnika kreće se od tri osobe, koliko je izjavio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, pa do 6500, koliko prenose neki mediji. Među njima je Guardian, koji dodaje i kako je gotovo 6000 od njih iz Indije. To je brojka kojom se vode Cantona i njegovi istomišljenici.

Činjenica je da se oko ovog prvenstva puno toga događalo. Od samog odabira Katra kao domaćina pa preko svega nakon toga. No, Svjetsko prvenstvo događa se jednom u četiri godine te će većina ljubitelja nogometa svejedno biti usko vezana uz prvenstvo. 

Prvenstvo koja će po svemu biti drugačije nego bilo koje dosad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider