Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Andrej!

Kramarić zabio dva gola Bayernu: Prvak Europe doživio težak nokaut kod Hoffenheima!

Hrvatski reprezentativac ugasio je nadu aktualnom osvajaču Lige prvaka da može ostati neporažen na gostovanju kod Hoffenheima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoffenhem je razbio Bayern sa 4:1 u drugom kolu nove sezone Bundeslige, a dva pogotka za domaći sastav postigao je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Bio je to fantastičan dan za Hoffenheim i našeg napadača koji je s ova dva zgoditka ostao sam na vrhu ljestvice strijelaca Bundeslige s pet postignutih golova u prva dva kola.

12 golova Kramarića u zadnjih pet službenih utakmica

I ne samo to - Kramarić nastavlja puniti suparničke mreže, u prve tri utakmice u novoj sezoni, u Bundesligi i Kupu, zabio je čak sedam golova. Dva je zabio Bayernu, tri Kolnu, a dva Chemnitzeru u Kupu. Njegovom sjajnom učinku možemo dodati i četiri gola Borussiji Dortmund u zadnjem kolu prošle sezone, te jedan Union Berlinu u kolu prije toga, čime dolazimo do brojke od čak 12 golova u zadnjih pet službenih susreta.

Domaćin je protiv Bayerna mogao upisati i daleko uvjerljiviju pobjedu. Na koncu je bilo 4:1 čime je Hoffenheim prekinio dvije sjajne serije bavarskog sastava.

Prvi bundesligaški poraz Bayerna u 2020. godini

Bio je to prvi Bayernov poraz u posljednje 33 službene utakmice, te prvi ligaški poraz u zadnje 22 utakmice. Posljednji poraz Bayern je upisao u prosincu 2019. na gostovanju kod Borussije Monchengladbach (1:2).

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ermina Bičakčića, nakon što je Dennis Geiger odlično ubacio iz kornera. Samo osam minuta kasnije bilo je 2:0. Munas Dabbur je iskoristio pogrešku Bayernove obrane i sjurio se prema Manuelu Neueru i savršeno ga prebacio.

Europski prvak se vratio u život u 36. minutu preko Joshue Kimmicha.

Neuer u prvom dijelu skrenuo Kramarićev šut u prečku

U posljednjim trenucima prvog dijela Andrej Kramarić je imao sjajnu priliku, no Neuer je pokazao kvalitetu i skrenuo loptu u prečku. Još bolju priliku je imao Dabbur u 50. minuti, no promašio je gol.

Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 77. minuti kada je Kramarić lijepo zabio za 3:1. Točku na i sjajnog nastupa Kramarić je postavio u sudačkoj nadoknadi realiziravši kazneni udarac za 4:1.

Hoffenheim je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestivce sa šest bodova koliko ima i Augsburg, dok je Bayern ostao na tri boda.

Blachowicz novi prvak poluteške kategorije

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider