Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljivo

Kraj klečanja prije utakmice u Premier ligi? Jedan klub potvrdio da igrači neće kleknuti

Premierligaški klubovi održali su sastanak u vezi klečanja prije utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premierligaši žele prestati klečati prije svake utakmice u nadolazećoj sezoni, iako nije još službeno potvrđeno. Odluka još nije donesena, ali navodno su na sastanku prisustvovali predstavnici svih 20 klubova i dio predstavnika se složio da je gesta izgubila na težini i upitan je njen nastavak.

gol expired Susjedi dobili novu svjetsku zvijezdu, mladi Hrvat čeka šansu: Zovu ga "novi Haaland" i tvrde da je bolji divider

Još od sezone 2020./2021. klubovi kleče prije utakmice u znak solidarnosti s antirasističkim pokretom, a sama akcija od početka je izazvala lavinu komentara.

Britanski Mail Plus tvrdi da su se predstavnici klubova dogovorili da će klečati samo na odabranim utakmicama, a ne cijelu sezonu kao što je bilo do sada. Nadalje, navode da je novopečeni premierligaš Bournemouth odbio klečati bilo kada jer smatraju da to nije više potrebno.

gol expired Pogba stavio reprezentaciju ispred kluba: Juventus ludi zbog poteza Francuza divider

Tamnoputi igrač među prvima u Premiershipu bio protiv klečanja

Wilfried Zaha se prvi pobunio zbog klečanja još u ožujku 2021. godine, a i sam je naletio na brojne uvrede nakon svog poteza.

"Nema ispravne ili pogrešne odluke, ali za mene osobno klečanje je postalo rutinski dio prije početka utakmica i postalo je nevažno klečimo li ili stojimo kad opet dobivamo uvrede. Kao društvo, trebamo se više educirati u školama i kompanije koje se bave društvenim mrežama trebaju poduzeti snažnije poteze prema onima koji vrijeđaju", izjavio je Zaha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider