Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TREĆI OTKAZ U KARIJERI

Iznenadni kraj jedne lijepe priče: Mourinho napušta Romu!

Nakon dvije i pol sezone, unutar kojih je došao do trofeja Konferencijske lige, Jose Mourinho više nije trener Rome.

Jose Mourinho (Foto: Afp)

Iako se još donedavno vjerovalo kako je u Rimu pronašao mirnu luku za posljednju fazu svoje trenerske karijere, Jose Mourinho u Vječnom Gradu izdržao je tek dvije godine i sedam mjeseci.

Naime, slijedom loših rezultata i tek devetim mjestom na trenutnoj ljestvici Serie A, raskinut je ugovor između AS Rome i portugalskog stručnjaka.

Osvojio trofej, ali glavni cilj nije ostvario

Mourinhu je to treći otkaz u nizu, nakon onih koje je dobio u Manchester Unitedu i Tottenhamu. Sa svakog ranijeg posla otišao je sam ili kroz međusobni dogovor s upravom.

U Rimu je osvojio prvu Konferencijsku ligu, dok je prošlog proljeća finale Europske lige od Seville izgubio nakon kaznenih udaraca, ali uz podosta kontroverzi te uz repove vezane uz sudačke odluke.

Nažalost, onaj glavni cilj, povratak Rome u Ligu prvaka, nije uspio ostvariti, a sad je jasno da su male šanse da to učini ove sezone, tako da su u upravi odlučili da je vrijeme dati priliku nekome novom.

A što će Mourinho? Za njega će posla uvijek biti, sve je samo pitanje njegovih ambicija i financijskih potraživanja. Možda napokon ono gdje se još nije okušao, odnosno izbornički posao? Za tako nešto bi mogao sačekati ljeto i rasplet Europskog prvenstva.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider