Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Havertz odlučio

Kovačićev Chelsea prvak svijeta: Londonci u produžetku srušili Palmeiras

Chelsea je pobijedio Palmeiras 2:1 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja po prvi puta su u svojoj povijesti osvojili klupsko Svjetsko prvenstvo. U finalu, u Abu Dhabiju, Chelsea je pobijedio brazilski Palmeiras 2-1 nakon produžetaka.

Chlelsea je drugi put igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva. Prvi puta je nastupio 2012. godine kada je izgubio od Corinthiansa s 0-1. Bilo je to ujedno posljednji put kada je pobjednik europske Lige prvaka izgubio finalnu utakmicu.

Svi Europljani su nakon te godine osvajali pehar, a učinio je to madridski Real četiri puta, Bayern dva puta te po jednom Barcelona i Liverpool. No, tu grešku prije deset godina Chelsea je ispravio nakon velike borbe protiv Palmeirasa, aktualnog pobjednika Copa Libertadores.

Nešto bolju igru Chelsea je okrunio pogotkom u 55. minuti. Odličan je pogodak glavom postigao Romelu Lukaku što je belgijskom napadaču bio drugi gol na ovom natjecanju.

No, samo devet minuta kasnije brazilska momčad je izjednačila. Nakon što je Thiago Silva igrao rukom u svom šesnaestercu miran kod izvođenja jedanaesterca bio je Rapahel Veiga. Utakmica je otišla sve do produžetaka, a odlučena je u 117. minuti kada je dosuđen novi jedanaesterac, ovaj put za Chelsea.

Odgovornost na sebe je preuzeo Kai Havertz te je pogodio za veliko slavlje londonske momčadi. Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić startao je za Chelsea te je igrao sve do 90. minute.

Treće mjesto osvojio je egipatski Al Ahly koji je s uvjerljivih 4-0 pobijedio Al Hilal, aktualnog pobjednika azijske Lige prvaka. Inače, od 28. minute tog susreta Al Hilal, klub iz Saudijske Arabije, igrao je s dva igrača manje.

Klupsko Svjetsko prvenstvo, finale:

Chelsea - Palmeiras 1-1, 2-1 (Lukaku 55, Havertz 117-11m / Rapahel Veiga 64-11m)

Za treće mjesto:

Al Ahly - Al Hilal 4-0 (Yasser Ibrahim 8, 17, Radwan 40, El Soleya 64)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider