Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treći u ligi

Kovačev Monaco novom pobjedom grabi prema Ligi prvaka

Monaco je s 3:0 pobijedio posljednji Dijon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski nogometni prvoligaš Monaco, pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača, očekivano je slavio s 3-0 (0-0) protiv posljednje plasiranog Dijona, koji je već praktično preselio u drugoligaško društvo.

Vodstvo Monacu donio je Crnogorac Stevan Jovetić u 49. minuti, kad je poslao loptu u mrežu nakon što je gostujući vratar obranio kazneni udarac Ben Yedderu. Ovaj se francuski napadač iskupio pogotkom u 63. minuti, a u 89. minuti je dobio novu priliku s bijele točke i postavio konačnih 3-0.

Monaco je sa 65 bodova ostao na trećem mjestu i u utrci za prvaka Francuske. Vodeći Lille bježi mu četiri boda, a drugoplasirani PSG samo bod.

Nogometaši Saint-Etiennea svladali su Bordeaux s uvjerljivih 4-1 (2-1). Trostruki strijelac za pobjednike bio je Tunižanin Khazri (19-11m, 23, 72-11m), a jedan je pogodak postigao Zaydou Youssouf (81). Korejac Hwang je doveo Bordeaux u vodstvo s bijele točke u 9. minuti.

Toma Bašić je za goste odigrao cijelu utakmicu. Bordeaux je doživio treći uzastopni poraz te šesti u zadnjih sedam prvenstvenih kola. Sa 36 bodova je na 15. mjestu i samo šest bodova udaljen od opasne zone. Saint-Etienne je s 39 bodova na 13. poziciji.

Četiri pogotka postigli su i nogometaši Lensa u pobjedi 4-1 nad Lorientom. Kakuta (16-11m), Jean (39), Kalimuendo (55) i Banza (88-11m) bili su strijelci za domaće, a poraz Lorienta ublažio je Moffi (29).
Rennesu je domaću pobjedu 1-0 nad Nantesom donio Terrier (52).

Nogometaši Nice i Reimsa odigrali su bez pogodaka, a po bod su osvojili Brest i NImes odigravši 1-1. Chardonnet (26) je postigao pogodak za Brest, a Kone (11) je bio strijelac za Nimes

Vodeći Lille ima 69 bodova, tri više od drugoplasiranog PSG-a. Monaco je treći sa 62, a Lyon je iz 31 nastupa sakupio 61 bod. U ovom trenutku Nimes s 30 bodova drži poziciju koja vodi u doigravanje za opstanak u Le Championnatu, dok Nantes (28) i Dijon (15) ispadaju. No, do kraja je ostalo još šest kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider