Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet su četvrti

Kovačev Eintracht i dalje kuca na vrata Lige prvaka: Rebić i Kramarić asistirali i zabijali!

Eintracht iz Frankfurta opet se privremeno probio među mjesta koja na kraju sezone vode u Ligu prvaka.

Ante Rebić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Niko Kovač nastavlja bitku za Ligu prvaka. Njegov Eintracht opet se barem privremeno probio na četvrtu poziciju u Bundesligi koja na kraju sezone izravno vodi u najelitnije nogometno natjecanje.

Eintracht je u 27. kolu na svom stadionu s 3:0 slavio protiv Mainza te tako na četvrtom mjestu preskočio Bayer iz Leverkusena koji u nedjelju gostuje kod Kölna.

Svi golovi pali su u prvih 45 minuta. Prvi gol za domaćina postigao je Kevin Prince Boateng već u 6. minuti, a potom je na scenu stupio naš Ante Rebić. Prvo je asistirao Luki Joviću u 23. minuti, a onda je zabio treći gol za momčad iz Frankfurta u 41. minuti.

Golove pogledajte ovdje

Hoffenheim jeu gostima kod Borussije Moenchengladbach odigrao 3-3, iako je tri puta vodio. Hoffenheim je poveo u 13. minuti, Andrej Kramarić je izveo korner, a Benjamin Huebner glavom trese mrežu. Domaćini su poravnali u 33. minuti, a strijelac je bio švicarski Hrvat Josip Drmić.

Hoffenheim ponovno vodi u 58. minuti nakon što je Kramarić zabio iz penala. No, Borussia Moenchengladbach opet izjednačuje u 72. minuti pogotkom Larsa Stindla. Ipak, minutu kasnije Florian Grillitsch pogađa za novo vodstvo Hoffenheima 3-2. No, ni to nije bilo dovoljno, jer je u 90. minuti stoper Borussije Matthias Ginter zabio za konačnih 3-3.

Kramarić je ove sezone u Bundesligi upisao 9 golova i 4 asistencije, a Ante Rebić je ostvario 6 golova i 3 asistencije.

Hamburger, koji se bori za opstanak, je na domaćem terenu protiv Herthe izgubio sa 1-2, te je ostao na predzadnjem mjestu sa 18 bodova. HSV nije upisao pobjedu u posljednjih 14 utakmica, a ima najlošiji napad u ligi, koji je zabio samo 19 golova u 27 kola.

Hamburger je u ponedjeljak otpustio trenera Bernda Hollerbacha, koji je na kormilu HSV-a izdržao samo sedam tjedana, a momčad će do konca sezone voditi Christian Titz. Bivši europski prvak (iz 1983. godine) nikada nije ispao iz Bundeslige, ali posljednjih nekoliko sezona morao se boriti za opstanak. Tako je u sezonama 2013/2014. i 2014/2015. opstanak izborio nakon razigravanja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider