Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
priča dana u francuskoj

Kovač otkrio kako je napravio čudesni preokret protiv PSG-a: ''Igračima sam rekao…''

Niko Kovač priča je dana u francuskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo po malo hrvatski trener Niko Kovač slaže kockice u Mone Carlu. Iako ima utakmicu više od Lillea i Marseillea, Monaco se u petak popeo na drugo mjesto u Ligue 1 i to na kakav način, preko finalista Lige prvaka PSG-a.

Parižani su u Kneževini imali 2:0 nakon prvih 45 minuta, ali je Kovačeva momčad na kraju slavila s 3:2 uz dva pogotka novog pojačanja iz Bundeslige, Kevina Vollanda te pobjedničkim golom s bijele točke legendarnog Cesca Fabregasa.

Naravno, sve je nakon utakmice zanimalo što je to Kovač napravio između dva poluvremena kad je uspio preokrenuti moćni PSG predvođen dvostrukim strijelcem Kylianom Mbappeom.

''U pauzi sam rekao igračima da smo bili loši, da to nije Monaco koji želim vidjeti. Volim gledati onaj Monaco iz pobjeda protiv Bordeaxa (4:0) i Nice (2:1) ovog mjeseca. Rekao sam im da je sve moguće ako složimo pravu momčad, čak i pobjeda protiv PSG-'', rekao je Niko Kovač nakon velike pobjede.

I dogodilo se upravo to. Kevin Volland je stigao iz Leverkusena ovog ljeta na Kovačev zahtjev.

''Volland? Nisam iznenađen jer znam što nam može donijeti. Bilo je samo pitanje vremena. Ipak je u novom klubu, sve mu je novo. Igra na svojoj poziciji bliže golu.''

Kovač je otkrio formulu velikog preokreta.

''Zadovoljan sam reakcijom svojih igrača. Bili smo previše uplašeni u prvom dijelu. Ako igramo brzi nogomet s jednim dodirom, onda treba vjerovati. I igrači PSG-a su samo ljudi. Zamjene na poluvremenu su uspjele. Ciao nam je donio puno, baš kao i Fabregas'', zaključio je hrvatski trener.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider