Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kovač u borbi za naslov

Monaco srušio Bordeaux i ostao sasvim blizu PSG-u i Lilleu

Kovač puše za vratom vodećem dvojcu Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Monaca koje predvodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, ostali su u utrci za naslov francuskog prvaka nakon što su u susretu 33. kola Le Championnata na gostovanju porazili Bordeaux sa 3:0.

Bila je to četvrta uzastopna ligaška pobjeda momčadi iz Kneževine uz razliku pogodaka 14:0, dok je Bordeaux upisao već sedmi poraz u zadnjih osam kola.

Golove za Monaco zabili su Kevin Volland u 29. minuti, Nelson Martins u drugoj minuti nastavka, te Stevan Jovetić u 90. minuti.

Za Bordeaux je do 82. minute igrao hrvatski nogometaš Toma Bašić, a dodajmo kako je domaćin od 78. minute igrao bez isključenog Toma Lacrouxa.

U prvom nedjeljnom susretu PSG je na svom terenu svladao St. Etienne s 3:2, a svi golovi su postignuti u posljednjih 12 minuta susreta, a dva u sudačkoj nadoknadi.

gol expired Dinamo upao u probleme, ali ipak je pobijedio Istru: Modri završili utakmicu s igračem manje divider

Brest i Lens su odigrali 1:1 u susretu sa čak tri crvena kartona. Domaćin je poveo u 37. golom Irvina Cardona, a izjednačio je Gael Kakuta u 72. minuti iz kaznenog udarca.

Deset minuta prije kraja susreta Lens je ostao bez isključenog Stevena Fortesa koji je dobio drugi žuti karton, a u 89. minuti pridružio mu se i domaći veznjak Jea Lucas nakon što je svega destak sekundi zaradio dva žuta kartona. Prvog zbog prekršaja, a drugog zbog prigovora. U posljednjim trenuima isključen je i gostujući napadač Simon Bokote Banza.

U nedjelju se još sastaju Nantes - Lyon.

Na ljestvici vodi Lille sa 70 bodova, PSG ima 69, a Monaco 68 bodova. Lyon je četvrti sa 64 boda i utakmicom manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider