Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uoči velikog derbija

Kovač nakon što je Bayern jedva izbjegao neviđenu blamažu: "Nisam ovo nikad iskusio"

Bayern se dobrano potrošio protiv drugoligaša tri dana uoči utakmice koja bi mogla odlučiti prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugoligaš Heiedenheim stvorio je velike probleme Bayernu u četvrtfinalu Kupa tri dana uoči bundesligaškog Der Klassikera protiv Borussije Dortmund.

Bavarci su jedva srušili šestu momčad ''cvajte'' – s igračem manje zabili su četiri gola, a ukupno pet da bi spriječili senzaciju. Veliki autsajder zabio je čak četiri gola na Allianz Areni, a momčad Nike Kovača dobrano se potrošila uoči velikog derbija koji bi mogao odlučiti prvenstvo.

"Nikad nisam iskusio ovaku utakmicu, primiti četiri gola je previše, crveni karton (u 13. minuti) bio je odlučujući faktor, ali moramo prihvatiti kritike", izjavio je Kovač nakon utakmice.

Njegova momčad na poluvremenu je gubila 2:1, a nakon što su okrenuli na 4:2, dopustili su gostima dva gola u tri minute za poravnanje. Bayern je na kraju spasio Robert Lewandowski golom u 84. minuti.

"Bila je to divlja utakmica, otvorena do kraja. Imali smo puno sreće, ali i kvalitetu da okrenemo utakmicu", rekao je Kovač.

Bayern je na kraju ipak izborio polufinale DFB Pokala, a sada im slijedi regeneracija za veliki derbi u subotu.

Vodeća Borussia na ljestvici ima dva boda prednosti; budući da su se oprostili od Kupa u osmini finala protiv Werdera, tijekom tjedna bili su slobodni te su imali više vremena za odmor i pripremu. Vidjet ćemo hoće li to odigrati ulogu u presudnom susretu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider