Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stvaraju se galacticosica

Kosovarka u Real Madridu: Jedna od najboljih nogometašica svijeta prvo pojačanje Kraljevskog kluba!

Kosovarka Asllani predstavljena je kao novo pojačanje novostvorene ženske ekipe Real Madrida.

Kosovare Asllani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je prije mjesec dana objavljeno da će Real Madrid od sezone 2020/2021 imati i žensku nogometnu ekipu, nakon 117 godina postojanja kluba, danas je objavljeno i ime prve igračice koja će činiti ekipu Galacticosica. Ona je Kosovare Asllani, Kosovarka koja igra za Švedsku reprezentaciju.

Aslanni je bio bila jedna od najboljih igračica nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Francuskoj, na kojem je Švedska iznenađujuće stigla do brončane medalje nakon niza velikih skalpova.

"Asllani je kamen temeljac projekta Kraljevskog kluba koji želi pokoriti Španjolsku i Europu u ženskom nogometu", piše madridski AS.

"Ponosna sam što sam prvo pojačanje Real Madrida / Cd Tacona. Uzbuđena sam što ću ispisati povijest, pomoći ekipi i biti dio ovog putovanja. Bit će to ostvarenje sna kada iduće sezone navučem na sebe najljepši dres na svijetu. Hala Madrid", poručila je Kosovarka Asllani.

Službeno ime ekipe, za sada, bit će Tacon, a riječ je o lokalnom klubu Deportivo Tacon, kojeg je Real Madrid kupio za 400 tisuća eura. Taj je klub osnovan 2014. godine a njegovo ime je akronim za riječi "Trabajo, Atrevimiento, Conocimiento, Organización i Notoriedad" (Rad, Smjelost, Znanje, Organizacija i Očitost).

Trener ekipe će biti David Aznar koji je uveo Tacón u prvu ligu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider