Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rastu brojevi

Koronavirus opet divlja u La Ligi, Sevilla ne želi otkriti je li Ivan Rakitić zaražen

Sevilla ima tri igrača zaražena koronavirusom, ali ne želi reći je li među njima i Ivan Rakitić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Broj zaraženih koronavirusom u španjolskim nogometnim klubovima sve je veći. Barcelona je izvijestila kako je u njezinim redovima sedam zaraženih, u Real Madridu četvorica, a u Sevilli trojica.

"Kraljevski klub" je objavio kako su na Covid-19 pozitivni Thibaut Courtois, Federico Valverde, Eduardo Camavinga i Vinicius Jr.

Real Madrid se vraća u akciju 2. siječnja kada putuje u Getafe u LaLigi. Momčad Carla Ancelottija nalazi se na vrhu ljestvice sa 46 bodova iz 19 utakmica, osam bodova ispred drugoplasirane Seville koja ima utakmicu manje.

Real je ranije ovog mjeseca imao nekoliko igrača koji su bili pozitivni na koronavirus, uključujući Luku Modrića, Rodryga, Marca Asensija, Garetha Balea, Marcela, Andrija Lunina, Isca i Davida Alabu.

Drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva Sevilla izvijestila je u srijedu kako su su joj tri člana prve momčadi pozitivna na koronavirus. Sevilla, koja će u veljači igrati protiv zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, nije navela imena zaraženih.

"Svi zaraženi igrači nemaju simptome te se nalaze u kućnoj samoizolaciji gdje će ostati dok ne istekne propisano vrijeme karantene", priopćila je Sevilla.

Na upit je li bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić među inficiranim igračima, glasnogovornik je odgovorio: "Ne otkrivamo imena zaraženih".

Barcelona je, pak, izvijestila kako su joj se inficirala sedmorica igrača od 27. prosinca. U karanteni se nalaze Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba, Alex Balde, Dembele, Umtiti i Gavi.

Nogometaši u Španjolskoj ovaj su se tjedan vratili s Božićnih praznika, a prilikom dolaska u klupske centre moraju se testirati PCR testom.

Rayo Vallecano ima 14 zaraženih, Real Sociedad desetoricu, Celta Vigo devetoricu, Elche osmoricu, Betis šestoricu, Espanyol i Cadiz petoricu....

U Španjolskoj osobe zaražene koronavirusom moraju provesti deset dana u karanteni nakon čega ih se testira PCR testom. Ako je test negativan smiju nastaviti s aktivnostima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider