Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poslali prioćenje

Korona se probila i u Dinamo: Zaražen jedan igrač

Jedan igrač GNK-a Dinamo pozitivan je na COVID-19.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz Dinama su poslali prioćenje u kojem su obavijestili javnost kako je jedan od igrača COVID pozitivan. To je prvi slučaj u hrvatskom prvaku, koji je u prvom kolu nove sezone igrao protiv Lokomotive, koja pak ima problem s čak šest zaraženih nogometaša.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

''Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sustava GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio liječničku službu GNK-a Dinamo, koja je sukladno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Sukladno procjeni liječničke službe kluba i epidemiološke službe, u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.

Klubovi sudionici UEFA natjecanja obvezni su uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 sukladno svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice. Svi članovi prve momčadi bit će u četvrtak 20. kolovoza testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje.

GNK Dinamo provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici.

Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider