Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ususret ukrajini

Šuker ponovno izostao s konferencije HNS-a: Sprema se smjena?

Hrvatski nogometni savez započeo je s pripremama za odigravanje kvalifikacijske nogometne utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker ni danas nije bio s ostatkom čelnika HNS-a na konferenciji o sigurnosti na nogometnim utakmicama. No o njegovom status nitko ništa nije želio reći, kao da se radi o zavjetu šutnje.

Sličnog stava je i Saša Pavličić-Bekić, aktualni šef disciplinskog suda HNS-a i po mnogima glavni kandidat za Šukerovog nasljednika.

"HNS ima svog predsjednika i dok je to tako sva ostala nagađanja nemaju smisla. Ne možemo špekulirati o stvarima za koje ne znamo kako će se odigrati".

Prave drame čini se da ni nema. Mnogi su pitaju jesu li ovo samo probni baloni koje ispuštaju politički krugovi. Isti oni koji su godinama bili uz Savez, a sada žele biti nositelji promjena ili barem ostaviti takav dojam.

A promjene na bolje, želi i sam Savez. HNS je optimističan oko organizacije utakmice s Ukrajinom na Maksimiru, no bez problema nisu mogli ni na samoj konferenciji o sigurnosti. Sve je, naime, odjednom iznenadio protupožarni alarm...

"Moramo puhati na hladno. Dvije godine nismo imali na kvalifikacijskoj utakmici gledateljstvo i učinit ćemo sve da ta utakmica prođe u što boljem ozračju", rekao je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

"Ja sam uvjeren da će 99,99 % navijača to pozdraviti i veseliti se da napokon gleda reprezentaciju, što je i jedino normalno. Naravno uvijek postoji jedan postotak ljudi kojima ništa nije sveto, pa ni reprezentacija, i koji su u stanju napraviti neke nerede ili barem pokušati. Ali za to smo spremni i za to su spremni oni koji se za to brinu", kaže izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Zato navijači mogu očekivati detaljne preglede na prilazu stadionu, iako iz HNS-a ne odaju spremaju li nešto u potpunosti novo.

"Kontakti su uspostavljeni i sa navijačkom skupinom iz Ukrajine. Vrlo je bliska suradnja s ukrajinskim savezom, trudimo se u organizaciji utakmice napraviti da sve bude besprijekorno", zaključuje Vrbanović.

Utakmica s Ukrajinom igra se 24. ožujka na Maksimiru koji konačno neće zjapiti prazan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider