Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mogu li u prvu ligu?

Klub iz općine od dvije tisuće ljudi na pragu 1. HNL, poslali su HNS-u zahtjev za licencu

Euforija u dalmatinskom kraju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub iz općine od svega dvije tisuće stanovnika mogao bi zaigrati u 1. HNL. Riječ je o Croatiji iz Zmijavaca, naselja u blizini Imotskog.

Croatia se trenutno natječe u 2. HNL i drži peto mjesto s 27 bodova, samo pet manje od vodećeg Dragovoljca.

Prošle sezone hit klub iz Zmijavaca izborio je doigravanje za 1. HNL, ali vodstvo kluba je odlučilo da Croatia nije spremna za najjaču hrvatsku ligu pa je u odigravanje otišao Orijent i ispao od Istre.

gol expired Dijete Boca Juniorsa: Slaven Belupo doveo prvog Argentinca u svojoj povijesti divider

U novoj sezoni planovi su drugačiji i Croatia je obavijestila sve navijače da je poslala zahtjev za licencu 1. HNL, a hoće li im HNS dopustiti igranje doznati će uskoro.

''Naš Klub je u prošloj sezoni osvojio drugo mjesto u 2. HNL te stekao pravo kvalifikacija za 1.HNL, a za istu nije podnio zahtjev za licencu jer u Upravi kluba je zaključeno da nisu spremni za taj izazov.

gol expired Ibrahimović i Lukaku saznali kazne nakon žestokog sukoba u derbiju divider

Zbog takve odluke Uprave Croatije omogućeno je trećeplasiranom HNK Orijentu da sudjeluje u kvalifikacijama, a u kojima nije izborio ulazak u 1. HNL.

NK Croatia je predajom zahtjeva za licencu otvorila novu povijesnu stranicu, kako samog kluba tako i svih ljubitelja nogometa u Imotskoj krajini i susjednoj nam Hercegovini.

Igralište Svetog Mihovila (Foto: Facebook/Nšk Sv. Mihovil) Nogometni fanovi odlučili: Ovo igralište u Hrvatskoj je jedno od najljepših na svijetu divider

Bez obzira na ishod proljetnog dijela sezone i rezultate po okončanju postupka licencirana, NK Croatia ovim postupkom otvara novo poglavlje nogometa u kraju koji je dao niz velikih nogometnih imena i legendi hrvatskog nogometa!
Sve što radimo i sve čime se ponosimo sažeto je u velikom natpisu koji krasi naš stadion:

" Dok je srca, bit će i Croatie", obavijestio je hrvatski drugoligaš.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider