Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vruće ljeto u Liverpoolu

Klopp žestoko najavio: "Ovog ljeta nema odmora!

Jürgen Klopp najavio je da ovo ljeto svojim igračima neće dati previše odmora kako ponovno ne bi zaostali za svojom konkurencijom.

Jurgen Klopp (Foto: Afp)

Nakon sezone za zaborav u Liverpoolu Klopp je odlučio kako igračima ne treba dati previše odmora. Naime, nakon posljednjeg kola u Premier ligi protiv Southamptona 28. svibnja igrači će otići na odmor, ali ne onoliko dug koliko su se nadali.

Mnogi Liverpoolovi igrači biti će priključeni svojim reprezentacijama sredinom lipnja te će oni dobiti nešto dužu poštedu. Svi ostali morati će se pojaviti na pripremama već 8. srpnja.

"Ova godina mora biti drugačija. Moramo se poboljšati i pripremiti u predsezoni. Zbog toga želim momčad na okupu što je prije moguće, poštujući važnost odmora", izjavio je Klopp i naglasio kako je priprema za sljedeću sezonu ključna.

Trening-kamp momčad će odraditi u Njemačkoj, a nakon toga će otputovati na azijsku turneju u Singapur.

Očito poučen iskustvom iz prošle sezone kada nije imao dovoljno vremena odraditi pune pripreme, Klopp je odlučio pooštriti mjere. Upravo kratke pripreme mogle bi biti jedan od razloga loše Liverpoolove sezone koju su obilježile mnoge ozljede ključnih igrača.

Naravno, tu je i politika uprave kluba, koji odbija poremetiti financijsku strukturu kluba dovođenjem skupih pojačanja.

Pojačanja za novu sezonu

Jude Bellingham tako se pokazao kao preskupa akvizicija, stoga se Liverpool okrenuo nešto jeftinijim pojačanjima. Na vrhu je liste prioriteta Mason Mount, koji i dalje nije produžio ugovor s Chealsejem jer želi istu plaću kao i Reece James, što mu klub i dalje nije spreman ponuditi.

Kao još jedno od pojačanja spominje se i Conor Gallagher, ali u utrku za njega uključila se i Borussia Dortmund.

Nakon transfera Harveyja Elliotta i Fabija Carvalhoa iz Fulhama u Liverpool, istim putem mogao bi otići i Portugalac João Palhinha. Njegova vrijednost procjenjuje se na 35 milijuna eura te bi od navedenog trojca vjerojatno bio najjeftinija opcija za pojačanje veznog reda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider