Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Ne možete ga braniti''

Bio je zadnja kupovina Fergieja, Kloppu je svjetska klasa, a Borussia nudi 58 milijuna funti

Ofenzivni veznjak Crystal Palacea Wilfried Zaha povezuje se s prelaskom u Borussiju Dortmund, a da se zaista radi o specifičnom igraču potvrdio je i menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Wilfried Zaha (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jürgen Klopp nakon utakmice s Crystal Palaceom još je jednom istaknuo kako je Mohamed Salah ''svjetska klasa''. Međutim, u subotu je to rekao za tri različita igrača. Drugi je Salahov suigrač i drugoplasirani u izboru za najboljeg afričkog igrača 2017. Sadio Mane.

Treći je pak najintrigantniji. Klopp je u tu kategoriju stavio i Wilfrieda Zahu. Bilo je to istodobno razumljivo i čudno. Možda je Klopp samo tražio olakšavajuću okolnost za jednog od svojih igrača koji je imao puno problema sa Zahom. Klopp je opisao Jamesa Milnera kao ''izvanrednog'' u Liverpoolovoj pobjedi 4:3 nad Crystal Palaceom, ali veteran je isključen zbog dva prekršaja nad gotovo nezaustavljivim Zahom.

Milner je možda improvizirani desni bek, ali ovaj prekaljeni profesionalac imao je dosta problema u obrani. Također, Kyle Walker ispao je iz momčadi Cityja nakon što nije mogao zaustaviti Zahu. Koliko je onda zapravo dobar? Dovoljno dobar da izbacivanje dvojice ponajboljih obrambenih igrača u ligi.

Iako Zaha nije uspio replicirati svoju formu iz prošle sezone nakon što je zabio samo tri gola i upisao tri asistencije, uspijeva zbunjivati braniče svojom brzinom i vještinom te je igrač koji može puno doprinijeti prema naprijed.

Za Zahu je nedavno interes pokazala Borussia Dortmund, koja pokušava pronaći zamjenu za Christiana Pulišića, koji je ovog mjeseca sve dogovorio s Chelseajem. Spominje se kako bi Borussia naljeto za njega mogla izdvojiti 58 milijuna funti.

Inače, zanimljivo da je Zaha bio posljednja kupovina legendarnog Alexa Fergusona u Manchester Unitedu. No Ferguson se nedugo nakon toga umirovio, a pod Davidom Moyesom pokazao se prevelikom enigmom. Čak i danas neki smatraju da bi veliki Škot od njega napravio čudesnog igrača jer i momentalno svojom nepredvidivošću i sposobnošću stvori priliku praktički u svakoj utakmici.

''Ne možete ga braniti sami. Morali smo ga braniti s dva ili tri igrača'', izjavio je Klopp, odavši time priznanje 26-godišnjaku koji unatoč realizatorskoj krizi privlači velik interes.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider