Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
znaju kako mu je

Klopp i Arteta se požalili i stali uz trenera Chelseaja: "Stvarno nam je žao Tuchela"

Chelsea se nalazi u teškoj situaciji nakon odlaska Abramoviča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juergen Klopp i Mikel Arteta, treneri Liverpoola i Arsenala, javno su izrazili veliku žal spram kolege Thomasa Tuchela, koji sjedi na trenerskoj klupi Chelseaja.

Zbog svog vlasnika Romana Abramoviča Chelsea je ušao u iznimno teško razdoblje koje će vjerojatno biti još teže u bliskoj budućnosti za klub iz Londona.

Podsjetimo kako je britanska vlada ovog tjedna, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Abramovič, čija je prodaja kluba na čekanju.

gol expired VIDEO MMA borac snažnim udarcem nogom nokautirao suca meča divider

"Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva", navelo se u priopćenju vlade.

Odmah nakon toga telekomunikacijska tvrtka Three zatražila je od Chelseaja privremeni raskid međusobnog ugovora.

„Zatražili smo od Chelseaja da privremeno prekine naše sponzorstvo nad klubom, uključujući uklanjanje ime našeg brenda s dresova te na samom stadionu i oko njega“, oglasili su se iz kompanije Three, a sličan je scenarij najavio i Hyundai.

gol expired Pojavio se video Modrićeve majstorije iz drugog kuta, ovako je posramio PSG divider

„Ako ću biti sto posto iskren onda moram u svakom smislu podržati takvu odluku britanske vlade. Iskreno, jako mi je žao Tuchela, svih igrača, navijača i zaposlenika tog kluba, ali ispaštaju zbog jednog čovjeka, a to je Putin, dok je njihov vlasnik Abramovič očigledno vrlo blizak s njim. Nažalost, cijeli se klub našao u vrlo teškoj situaciji, ali takvo je stanje logično“, rekao je Klopp, dok je trener Arsenala Arteta izjavio:

„Vjerujem da je situacija u kojoj se našao Tuchel ekstremno teška. Od srca mu želim da uspije sve to odmaknuti od sebe i da vodi kvalitetno momčad kao i do sada. Koliko god to može u ovom trenutku“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider