Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri suca tvrde: "Ne!"

Ključni trenutak El Clasica, u Španjolskoj žustre polemike: Je li bio penal za Real?

Neupitno je kako je ta situacija presudila El Clasico, usmjerivši utakmicu na Realov mlin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku Barcelonih napada početkom drugog poluvremena dosuđen je jedanaesterac za Real Madrid uz pomoć VAR-a.

Sergio Ramos je pao u šesnaestercu Barce nakon što ga je Clement Lenglet povukao za dres. Kapetan Reala žestoko je prosvjedovao tražeći najstrožu kaznu, a sudac Juan Martinez Munuera je u prvom prekidu zaustavio igru i tražio konzultacije s kolegama iz VAR sobe. Budući da ni oni nisu bili posve sigurni, odlučili su prepustiti Martinezu Munueri da sam pogleda spornu situaciju i donese odluku, a njegova konačna presuda bila je: penal.

gol expired Modrić zakucao Barcelonu: Pobjeda Reala u El Clasicu, presudio penal dosuđen uz pomoć VAR-a! divider

Budući da je to nedvojbeno bio trenutak koji je prelomio El Clasico, ne čudi što je upravo ta situacija glavni predmet rasprave u španjolskim medijima.

Tri bivša suca složna

"Lengletovo povlačenje nije bio prejako, mali je to intenzitet da bi se signalizirala kazna. Na taj način bismo imali 40 jedanaesteraca na svakoj utakmici", izjavio je bivši španjolski sudac Oliver Andujar za Marcu.

Još jedan madridski mediji, AS, također prenosi riječ stručnjaka. Njihov sudački ekspert je dobro znano ime, Eduardo Iturralde Gonzalez.

"Ovo je situacija u kojoj potezanje postoji, ali ono nije dugotrajno, nije uporno. Za mene je prije jedanaesterac ono što se dogodilo u prvom poluvremenu na Messiju", istaknuo je Iturralde Gonzalez koji također smatra kako jedanaesterac za Real nije trebao biti dosuđen.

S tim se slaže i Cesar Barrenechea Montero, bivši sudac koji je suđenje analizirao za El Mundo Deportivo.

"To je siva zona, moje stajalište je da to nije jedanaesterac jer puno takvih situacija ima u igri, tim više jer je i Ramos vukao Lengleta i padao unatrag."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider