FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POJAS JE TRENUTNO UPRAŽNJEN

Khabib poslao značajnu poruku: "22. listopada u Abu Dhabiju, neka se odredi pravi prvak!"

Khabib Nurmagomedov ima ideju oko borbe za UFC-ovog prvaka lake kategorije.

Khabib Nurmagomedov (Foto: Afp)

UFC-ova laka kategorija i dalje ima svog kralja, unatoč tome što nema prvaka. Zapravo, to što je Charlesu Oliveiri oduzet pojas zbog premašaja potrebne težine za 225 grama stvar je pravila. Brazilac je protiv Justina Gaethjea potvrdio kako je najbolji borac divizije do 70 kilograma.

Nema nikakve sumnje kako će već u idućoj borbi dobiti priliku pojas vratiti u svoje vlasništvo. Pitanje je samo protivnika, a kandidata je nekoliko.

Dagestanac ponovno uskače u prvi plan?

Po mnogima bi ovo trebala biti savršena prilika za Islama Makhacheva. Timski kolega i učenik Khabiba Nurmagomedova je na deset pobjeda u nizu i prije posljednje borbe se vjerovalo da je idući. Nažalost po njega, tik pred borbu ostao je bez protivnika, Beneila Dariusha, a kao zamjena je uskočio Bobby Green, kojeg je Islam lako apsolvirao.

Predsjednik UFC-a Dana White je nakon toga reagirao rekavši da će Islam ipak morati savladati Dariusha ukoliko želi napad na titulu, odnosno kako njegove pobjede nisu vrijedne te prilike.

Pobjede Oliveire nad Gaethjeom

Ipak, sad je reagirao Khabib, koji smatra da trenutno nema bolje opcije nego upravo Makhacheva upariti s Oliveirom. Odmah je dao i prijedlog lokacije.

"Dana White nemaš drugog izbora nego organizirati borbu Oliveire protiv Islama Makhacheva 22. listopada u Abu Dhabiju. Savršen datum, savršena lokacija, savršeni borci sa sjajnim pobjedničkim nizovima, 10 protiv 11", napisao je Khabib, označivši Whitea i svog timskog kolegu.

Teško je očekivati tako nešto

Khabib naravno ima pravo gurati svog borca u ovu borbu, kao i predlagati lokaciju koja bi njemu i njegovom timu bila apsolutno domaći teren, ali teško je očekivati da će UFC u ovom trenutku biti za tako nešto.

Posebno kad se Conor McGregor priprema na povratak te kad ga Oliveira sam vidi kao protivnika. To što njegovi posljednji rezultati nikako nisu vrijedni prilaska titulu nema nikakve veze kad je on u pitanju. Već smo se više puta uvjerili kako pravila, pisana ili nepisana, za Irca ne vrijede.

Ako pogledamo trenutno stanje u kategoriji, Makhachev uistinu djeluje kao najbolji izbor, no vidjet ćemo je li UFC već sad spreman za novog Dagestanca na tronu. U svakom slučaju, ako do te borbe i dođe, sumnjamo da će se ona dogodi u Abu Dhabiju.

Pobjeda Makhacheva protiv Dana Hookera

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider