Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog Kloppa je plakao

Veliki talent, ali i zločesti dečko otkrio gdje je zapelo: "Mogao sam 10 godina igrati u Realu, ali..."

Kevin-Prince Boateng otkrio je neke dosad nepoznate detalje svoje živopisne karijere.

Kevin-Prince Boateng (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kevin-Prince Boateng jedan je od onih igrača koji su mogli dati više u karijeri. Iako u životopisu ima nastupe za velike klubove i solidnu kolekciju trofeja, dojam je da je mogao i bolje iskoristiti svoju rijetko viđenu kombinaciju tehnike i fizičkih mogućnosti.

Priznaje to i sam Boateng, koji je u intervjuu za DAZN otkrio gdje je zapelo.

"Kao 18-godišnjak trebao sam agenta ili obitelj da me usmjeri u pravom smjeru. Volio bih to, ali morao sam sve sam. Jako dobro znam da mi je problem bila i motivacija, koja nije uvijek bila stopostotna", rekao je.

"Da sam imao volju na najvišoj razini, bio bih u prvih 11 Barcelone ili bih 10 godina igrao za Real Madrid ili Manchester United", dodao je.

Boateng je danas igrač Barcelone, u koju je stigao ove zime na pomalo iznenađujuću posudbu s pravom otkupa. Dosad je odigrao tek tri utakmice, a priliku za četvrti nastup čekat će u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpoola i bivšeg trenera Jürgena Kloppa.

"Klopp me osobno nazvao, inače uvijek snažni Prince tada je zaplakao"

Boateng je 2009. bio na posudbi u Borussiji Dortmund, Klopp ga je htio trajno dovesti, ali transfer je propao.

"Borussia je tada za jedan gol propustila plasman u Ligu prvaka. Da su se plasirali, doveli bi me. Klopp me osobno nazvao i rekao da neće biti transfera. Bio sam tužan, inače uvijek snažni Prince tada je zaplakao", otkrio je i nahvalio njemačkog stručnjaka.

"Točno zna što reći da iziđeš na teren i pogineš za njega. Tu je bolji od bilo koga. To se vidjelo u Dortmundu i vidi se sada u Liverpoolu. Čak i igrači koji ne igraju osjećaju se bitnima. Poseban je osjećaj kada je on trener", rekao je Boateng.

Barcelona je 10. klub u karijeri bivšeg ganskog reprezentativca. Počeo je u Herthi iz rodnog Berlina, pa igrao redom za Tottenham, Borussiju, Portsmouth, Milan, Schalke, opet Milan, Las Palmas, Eintracht Frankfurt, Sassuolo i sada Barcu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider