Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najdugovječniji trener

Najveće pojačanje za Rijeku: Kek ostaje do 2020.

Matjaž Kek povest će Rijeku u borbu za Ligu prvaka i obranu naslova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Iako još ništa nije službeno, Matjaž Kek u tajnosti je potpisao ugovor s Rijekom do 2020. godine. Potvrda se očekuje na javnoj tribini na kojoj će biti predstavljena strategija kluba za novu sezonu.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković nakon povijesne sezone Rijeke najavio je potpisivanje novog ugovora sa slovenskim stručnjakom. Bivši izbornik slovenske reprezentacije preuzeo je kormilo Rijeke 2013. godine i pod njegovom palicom klub je doživio najveće uspjehe u svojoj povijesti, a sve je kulminiralo ove godine kada je Rijeka osvojila hrvatsko prvenstvo i kup.

Nakon završetka sezone pisalo se o odlasku u Crvenu zvezdu, ali, srećom po navijače Rijeke, Kek će povesti novog prvaka Hrvatske u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ako odradi ugovor do kraja, u Rijeci će ostati gotovo čitavo desetljeće, što je izrazito rijetka pojava u hrvatskom nogometu gdje se treneri često mijenjaju ''kao čarape'', a godišnje se u prosjeku dogodi čak 21 promjena. Kek je još u listopadu postao najdugovječniji trener u povijesti Rijeke (1335 dana), skinuvši s trona Stojana Osojnaka koji je vodio Rijeku od 1963. do 1967. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider