Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulazak u elitu

Rijekin pobjednički tercet ostaje zajedno: "Liga prvaka je san snova"

Matjaž Kek i Srećko Juričić produžili su ugovore s Rijekom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matjaž Kek produžio je ugovor s Rijekom. Slovenski trener koji je momčad s Rujevice odveo do dvostruke krune potpisao je novi trogodišnji ugovor. Jednaku dužinu ugovora potpisao je i sportski direktor Srećko Juričić.

Tercet koji je potpisao najveći uspjeh u 71-godišnjoj povijesti Rijeke, stavio je potpis i na nastavak suradnje.

"Zahvalio bih se Srećku poslije toliko godina, evo pet godina smo svi zajedno, i Matjažu četiri. I nastavljamo istim putem, u istoj ekipi", kazao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Najuspješniji i najdugovječniji trener na klupi Rijeke tako bi na Kvarneru trebao ostati najmanje do 2020. Iako mu je stari ugovor istekao 15. lipnja, sve je oko nastavka suradnje - kaže - već bilo dogovoreno.

"Od tog mog ugovora je takav cirkus napravljen da je to meni sve malo previše. Taj folklor znam da je interesantan, ali u tome mislim da je Rijeka pokazala jedan svoj pristup. Dogovor je dogovor i tu nema, što se mene tiče, prekršiti ili ne poštovati. Hvala na povjerenju", poručio je trener Rijeke.

Sportski direktor Srećko Juričić, nakon potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora, cilja na još veće domete.
"Težnje su nam velike u ovoj situaciji sad kad smo prvaci. Sigurno da želimo i više, ako bude moguće, to je znači da idemo i u tu Ligu prvaka", kazao je Juričić.

Mišković je dodao:
"Liga prvaka je san snova za sve nas. Mi se koji put igramo kao da igramo Playstation. Liga prvaka je za sve nas kao da kažemo da će Rijeka igrati na svjetskom prvenstvu, a nije nacionalni tim."

Da bi dosanjali san o igranju među europskom elitom, u Rijeci su odlučili najjače adute ostaviti u momčadi najmanje do kraja kvalifikacija. Prodan je jedino Franko Andrijašević, dok su svi ostali nositelji igre i dalje tu.

Na pitanje o onome što je pred njima, Matjaž Kek odgovora na sebi svojstven način. Koji ih je, na kraju krajeva, i doveo do ovoga gdje su danas.
"Kako će Rijeka ići dalje, puno ovisi o tome kako ćemo raditi. Da znamo raditi smo pokazali, ali da se moramo svakog dana potvrđivati to mislim da isto stoji", kazao je Kek.
Mišković je zaključio.

"Svi vi možete biti mirni da Rijeka ide naprijed. Rijeka će ići naprijed svake godine u svakom segmentu."

Do 1.8. trebala bi biti gotova i sjeverna tribina, najavio je Mišković. S kapacitetom od 8 tisuća gledatelja Rujevica bi, pobrinu li se nogometaši Rijeke, bila najmanji stadion Lige prvaka sljedeće sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider