Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se njega?

Neuništiva ikona: Uskoro će proslaviti 55. rođendan, ali nastavlja nogometnu karijeru

Miura, koji želi igrati do 60. godine, nada se da će imati više utjecaja u svojoj novoj formaciji koju trenira njegov brat Yasutoshi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanska nogometna zvijezda Kazuyoshi Miura potpisao je novi ugovor u 54. godini s četvrtoligašem kojeg trenira njegov stariji brat.

Suzuka Point Gettersu se Miura, zvan Kralj Kazu, pridružio 11. siječnja u 11.11 sati, što je prilično simbol za napadača koji će nositi broj 11.

Miura, koji će u veljači napuniti 55 godina, rekao je u prosincu da je dobio ponude od nekoliko klubova iz Japana i inozemstva, nakon što je prošle sezone igrao za prvoligaša Yokohama FC u J-League.

Igrač, koji želi igrati do 60. godine, nada se da će imati više utjecaja u svojoj novoj formaciji koju trenira njegov brat Yasutoshi.

Japanska zvijezda tijekom svoje dugogodišnje karijere igrala je i u zagrebačkome Dinamu, te u Brazilu, Japanu, Italiji i Australiji.

Ušao je u reprezentaciju 1990., ali je izostao u prvom japanskom nastupu na Svjetskom prvenstvu 1998., unatoč tome što je postigao 55 golova u 89 nastupa.

Njegov novi klub Suzuka proslavio se 2019. godine kada je postao prva japanska momčad koju je trenirala žena, Španjolka Mila Martinez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider