Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro pada odluka

Večera koju s nestrpljenjem čekaju navijači Barce: Katarski šeik ima zadnju riječ

Barcelona je i dalje u potrazi za nasljednikom Ronalda Koemana, a prvi favorit je Xavi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Xavier Hernandez Creus, puno poznatiji kao Xavi, korak je bliže Barceloninoj klupi.

Španjolski, a napose katalonski mediji, objavili su da će Xavi u Dohi biti na večeri s čelnim ljudima Barcelone. Tema je samo jedna: njegov dolazak na mjesto prvog trenera Barce.

Nije nikakva tajna da je Xavi zainteresiran da jednog dana bude trener Barcelone, to je i sam u nekoliko navrata znao istaknuti, ali trenutno je i dalje ugovorom vezan za katarski Al Sadd. Nakon što je konkretiziran interes Katalonaca za vraćanjem klupske ikone, Katarci su dali do znanja da ih novac ne zanima već u zamjenu za puštanje Xavija bez ikakve odštete žele dolazak Barcelonine prve momčadi na odigravanje prijateljske utakmice u Katar. Tu želju Barca će rado ispoštovati budući da će to značiti uštedu od otprilike 10 milijuna eura koliko bi tražili ljudi koji vode Al Sadd.

Prema pisanju Katalonaca, Xavi se treba sastati s Rafom Yusteom i Mateuom Alemanyjem, prvim dopredsjednikom Barce zaduženim za sportska pitanja i direktorom za nogometna područja.

Sad još dozvolu treba dati šeik Mohammed bin Khalifa Al Thani i ako se on složi, Xavi će u petak biti imenovan kao novi trener Barcelone. U subotu će iz Dohe poletjeti za katalonsku prijestolnicu, a u ponedjeljak bi onda bilo održano i službeno predstavljanje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider