Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova afera

Teške optužbe na račun organizatora Svjetskog prvenstva: Špijunski skandal u Kataru, evo tko je upleten

Organizatori Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru optuženi su da su isplatili više od 10 milijuna dolara tvrtki koju sačinjavaju bivši tajni agenti CIA-e…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon odluke Vijeća FIFA-e i Izvršnog odbora UEFA-e da Rusiju izbace sa Svjetskog prvenstva 2022. zbog agresije ruske vojjske na Ukrajinu, Mundijal u Kataru ponovno je upleten u kontroverze.

Ovom prilikom s kinematografskim prizvukom, u maniri najboljih špijunskih filmova filmove, s CIA-om iza kulisa.

Kako je otkrio Associated Press, organizatori Svjetskog prvenstva platili su više od 10 milijuna dolara tvrtki za koju rade bivši agenti CIA-e, a sve kako bi ušutkali ili ublažili kritike koje primaju.

Pogotovo se to odnosi na kritičke bodlje Thea Zwanzigera, bivšeg člana Izvršnog odbora FIFA-e i bivšeg predsjednika Njemačkog nogometnog saveza u razdoblju od 2006. do 2012. Nijemac je bio jedan od najvećih kritičara dodjele Svjetskog prvenstva toj arapskoj zemlji.

gol expired VIDEO Zakucao preko diva NBA lige pa zabio sa zvukom sirene: Ovaj potez obilazi svijet divider

"Kada se bavite sportom i predani vrijednostima sporta, vrlo je čudan osjećaj vidjeti da vas prate i pokušavaju utjecati na vas da ne date svoje mišljenje", rekao je bivši njemački nogometni dužnosnik u intervju za AP. u veljači prošle godine.

Dokumentacija koju je predstavila novinska agencija donosi nove detalje o nastojanjima Katara da dobije i zadrži mjesto održavanja turnira unatoč brojnim kritikama zbog navodne korupcije prilikom preuzimanja turnira. Iz organizacije nisu željeli komentirati ovu novu objavljenu informaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider