Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slučaj raketa

Katalonci hvale, ali i kritiziraju Rakitića: Razlozi zbog kojih bi ipak mogao ostati u Barci

Ivan Rakitić jedna je od udarnih tema u Kataloniji dok se čeka povratak nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić jedna je od glavnih tema u katalonskom sportskom tisku koji revno prati tamošnji ponos – Barcelonu.

Raketa je već dugo na odlasku, ali nikako da ode. Na početku sezone iz uprave kluba javno su mu poručili da baš i ne računaju na njega, ali on se ipak izborio za povratak na teren, pa im je nedavno poručio da ''nije vreća krumpira''.

Čini se da je Rakitićev plan čekati kraj ugovora – do ljeta 2021. – i sam odlučivati o svojoj sudbini. Njegov plan odrađivanja preostale sezone i u srijedu je bio tema katalonskih medija, koji donose dva različita pogleda na situaciju.

gol expired Capello se prisjetio: "On je najveći talent, ali i problem. Svlačionica je smrdjela po alkoholu" divider

Mundo Deportivo tako piše da je Rakitić smiren jer uživa povjerenje trenera Quiquea Setiena. Otkad je Setien stigao na klupu, Rakitić je počeo 60 posto utakmica, znatno više nego u prvom dijelu sezonu pod vodstvom Ernesta Valverdea. Dodaju da mu je cilj podići još jednu Ligu prvaka s Barcelonom.

Kudikamo kritičniji bio je Sport. Stare zasluge Rakitiću nisu zaboravili, pa ga na početku komentara situacije autor Lluis Mascaro naziva "jednim od najvažnijih veznjaka Barcine novije povijesti."

gol expired Grant brutalno napao Jordana: ''Laž, laž, laž… Cinkaroš. Kad vidiš što je radio suigračima, srce ti puca'' divider

Međutim, kritiziraju ga što nije otišao kada je imao dobre ponude i kada je klub dovodio nove igrače na njegovu poziciju. Smatraju da je trebao imati razumijevanja za klub koji je htio zaraditi nešto dok još može i napustiti klub dostojanstveno i bez sapunica.

Ipak, Rakitić se, čini se, odlučio do zadnjeg dana boriti za mjesto u Barceloni. Vidjet ćemo kako će to proći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider