Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klanjaju se Lewandowskom

Katalonci su čekali ovaj dan četiri godine: Barcelona osigurala 27. titulu prvaka Španjolske!

Barcelona je slavljem protiv gradskog rivala Espanyola 2:4 osigurala svoju 27. titulu prvaka Španjolske.

Robert Lewandowski (Foto: Afp)

Barcelona je slavljem protiv gradskog rivala Espanyola 2:4 osigurala svoju 27. titulu prvaka Španjolske.

Katalonci su čekali četiri godine da se vrate na tron španjolskog nogometa. Nakon nekoliko sezona lutanja na klupu je sjela klupska legenda Xavi, koji je posložio stvari na svoje mjesto i pametnom kupnjom Lewandowskog dignuo giganta iz prosječnosti.

Stadion AEK-a VIDEO Grci napravili show: Atena je gorjela, Vidin AEK osvojio titulu prvaka nakon pet godina divider

 

Sjajni Poljak u 35. godini života ugradio je 21 pogodak i šest asistencija u osvajanje naslova, čime je najbolji strijelac La Lige.

Barcelona je četiri kola prije kraja sezone pobjegla Realu na neuhvatljivih +14. Puno toga promijenilo se u svlačionici Blaugrane od 2019. godine, Messi je napustio klub, nema više Suareza, Piqueta, Rakitića… Zapravo, od te momčadi ostali su jedino Ter Stegen, Busquets, Dembele i Alba.

Fenomenalna obrana stoji iza naslova

Xavijeva granitna obrana u 34 kola primila je nevjerojatnih 13 pogodaka, uvjerljivo najmanje u ligi. Čak su sve do 26. travnja bili na jednoznamenkastom broju primljenih pogodaka, odnosno do 31. kola.

Dejan Lovren Lovren se ozlijedio u porazu Lyona, Majer igrao u visokoj pobjedi Rennesa, Tudorovi okrenuli utakmicu divider

Rano ispadanje iz Europe od Manchester Uniteda omogućilo je Barceloni da se u potpunosti posveti španjolskom prvenstvu, dok je prvi pratitelj Real i dalje u igri za Ligu prvaka.


Ključnim se pokazalo 26. kolo La Lige, kada je Kessie u posljednjim minutama El Clasica osigurao slavlje Katalonaca i velikih 12 bodova prednosti pred Kraljevskim klubom.

Jubilarna je ovo deseta titula Barcelone u ovom tisućljeću, prva u kojoj nije sudjelovao Lionel Messi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider