Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ponavlja se ''slučaj modrić''

Katalonce sad već hvata panika: PSG ozbiljno želi aktivirati klauzulu za Rakitića?!

Ivan Rakitić našao se na radaru superbogatog pariškog kluba.

Galerija Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Gareth Bale (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Svjetski viceprvak Ivan Rakitić mogao bi ostvariti ugovor karijere. Na njega je ozbiljno oko bacio Paris St-Germain, pišu oba glavna katalonska sportska lista, Mundo Deportivo i Sport.

Ovaj potonji, Diario Sport prvo je izašao s naslovnicom na kojoj je u prvom planu Ivan Rakitić. U tiskanom su izdanju pisali kako će Barcelona novim ugovorom spriječiti odlazak sjajnog hrvatskog veznjaka, ali danas su na svom portalu pomalo panično najavili kako je ostanak Rakete u Barceloni itekako ugrožen.

Iz Pariza navodno stižu signali kako je PSG spreman aktivirati klauzulu od 125 milijuna eura koja stoji u Ivanovu ugovoru. Parižani traže veznjaka svjetske klase, a u Barcinoj svlačionici kao mete su izabrali Sergija Busquetsa i Rakitića. Nadaju se kako će jednog uspjeti nagovoriti na prelazak u Pariz.

Rakitić ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali spomenuta klauzula danas nije toliko novac koji bogati europski klubovi više ne bi mogli platiti. Naprotiv, bogati su Parižani spremni potrošiti i to im nije cifra oko koje se namjeravaju cjenkati.

U prilog Barci ide činjenica što klubovi nakon transfera Neymara nisu u dobrom odnosima.Također, Rakitić nije davao neke znakove nezadovoljstva. Njegov je život u Španjolskoj, gdje će živjeti nakon kraja karijere.

No u sportskom listu Sportu strahuju kako bi puno većom plaćom i svojevrsnim ugovorom života pariški šeici mogli slomiti otpor hrvatskog nogometaša koji je briljirao na SP-u u Rusiji, gdje je napokon sa suigračima ostvario veliki uspjeh koji su im mnogi godinama predviđali.

Izvjestitelj madridske Marce iz Barcelone pak javlja kako je klub odlučio Raketi dati novi ugovor i puno bolju plaću.

Ovo je jako dobra situacija za Ivana. Prošle se godine jedva izborio za novi ugovor i bolje uvjete, a ovakva pisanja katalonskih medija samo mu podižu cijenu u vlastitom klubu. Njegove su kvalitete neupitne, a ako ih neće platiti Barca, možda bi mogao PSG.

Modrić je ostao u Realu nakon slične situacije, vidjet ćemo hoće li i Barcelona zadržati Hrvata s novim uvjetima koje i zaslužuje.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider