Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa od mirovine

Kasper Schmeichel iznenadio odabirom novog kluba: Nakon Engleske i Francuske stigao u Belgiju

Financijske pojedinosti ugovora u Anderlechtu nisu objavljene.

Kasper Schmeichel (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vratar danske reprezentacije Kasper Schmeichel potpisao je ugovor s Anderlechtom na jednu sezonu uz opciju produljenja na još jednu godinu, nekoliko dana nakon što je raskinuo ugovor s Nicom (Ligue 1), objavio je u srijedu belgijski klub.

Schmeichel (36), koji je igrao za Manchester City, ima više od 90 nastupa za Dansku i odigrao je gotovo 500 ligaških utakmica u Engleskoj, uglavnom s Leicesterom, osvojivši Premier ligu 2016. godine. U Nici je igrao cijelu sezonu, no onda ga je uprava kluba ovog ljeta obavijestila da više ne računaju na njega u sezoni 2023./24.

Dinamo i Hajduk Dinamo u europskoj eliti po zaradi u 21. stoljeću: Pogledajte koliko su dosad zaradili divider

Za Anderlecht je to bila "jedinstvena prilika za dovođenje vratara s toliko vještine", izjavio je sportski direktor belgijskog kluba Jesper Fredberg.

"Dolazak Kaspera dio je naše želje da stvorimo konkurenciju na svim pozicijama. On nas može puno toga naučiti zahvaljujući svom iskustvu", dodao je.

Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene.

Anderlecht je najuspješniji belgijski klub s 34 naslova prvaka, no prošle je godine imao velikih financijskih poteškoća te je sezonu završio na 11. mjestu. Ove sezone se nakon šest kola nalazi se na 2. mjestu na ljestvici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider