Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
driblinzima podsjeća na messija

Zaludio Europu: Uspoređuju ga s Van Bastenom i Ibrahimovićem

Kasper Dolberg najveće je otkriće u nizozemskoj Eredivisiji, a uskoro bi mogao zaigrati u napadu jednog od europskih velikana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski nogometni velikan Ajax oduvijek je bio nepresušni izvor talenta i sjajnih igrača poput Marca van Bastena, Franka Rijkaarda, Dennisa Bergkampa, Patricka Kluiverta, Luisa Suareza, Zlatana Ibrahimovića itd. Posljednja dva velika imena koja je Ajax doveo za siću, a prodao za velike milijune, bili su Arkadiusz Milik i Jasper Cillessen. Milik je doveden za 2.8 milijuna eura, a prodan Napoliju za 32, dok je Cillessen stigao za 3.2, pa je prodan Barceloni za 13.

Novi veliki transfer, možda i jedan od najunosnijih, mogao bi se dogoditi vrlo brzo, moguće čak i idućeg ljeta. Riječ je o 19-godišnjem napadaču iz Danske, a njegovo ime je Kasper Dolberg. On je odlaskom Milika u Napoli dobio poziv u prvu momčad, a način na koji iskoristi tu priliku graniči s najljepšom bajkom.

Dolberga je u Danskoj uočio John Steen Olsen, isti onaj skaut koji je prepoznato Ibrahimovića i Christiana Eriksena.

Danac je 187 centimetara visoki centarfor, koji oduševljava navijače svojom prodornošću, lakoćom driblinga i jednostavnošću zabijanja pogodaka. U svojoj prvoj sezoni s prvom momčadi Ajaxa postigao je 18 pogodaka i upisao sedam asistencija u 40 nastupa. Neki od golova bili su krucijalni za Kopljanike, poput nedavnog Kopenhagenu kojim se Ajax plasirao u četvrtfinale Europa lige.

Dolberg je s 19 godina četvrti strijelac nizozemske Eredivisie, a zahvaljujući brojnim njegovim pogocima Ajax je i dalje u igri za osvajanje naslova prvaka. Mnogi ga uspoređuju i stavljaju u istu rečenicu s velikim Van Bastenom i Zlatanom Ibrahimovićem, a prema posljednjim informacijama, upravo bi Ibra mogao biti njegov skorašnji suigrač. Naime, Manchester United glavni je kandidat za njegovo dovođenje.

Što sve zna i može Kasper Dolberg pogledajte u priloženom videu pod nazivom "The Next Big Thing" (iduća velika stvar).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider