Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JOŠ JEDAN RASTANAK

Nadao se preko Osijeka vratiti u reprezentaciju, a sad je završio u Mađarskoj

Nezadovoljan statusom u momčadi, Karlo Bartolec zamijenio je Osijek mađarskom Puškaš Akademijom.

Karlo Bartolec i Nenad Bjelica (Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX)

Karlo Bartolec došao je u Osijek u kolovozu 2021. godine kao alternativa za Igora Silvu, koji je nešto ranije prodan u francuski Lorient.

Kao dotadašnji povremeni reprezentativac, uz sjajnu statistiku nastupa u Danskoj, u kojoj je proveo pet godina, trebao je biti veliko pojačanje. Prvi sastav u momčadi Nenada Bjelice tako je odmah izborio, a on se osobno nadao dobrim nastupima vratiti među reprezentativne kandidate.

Dobro krenuo pa se ozlijedio

Ipak, pojavila se onda ozljeda koja ga je izbacila iz stroja, a Bartolec se vratio tek pred kraj prošle sezone, uz nastupe čija kvaliteta nije bila u rangu njegove reputacije.

Ovu sezonu dočekao je ponovno kao prvotimac, no smjenom trenera pao je u drugi plan te je kod Renea Pomsa upisao tek nastup u Kupu protiv Varaždina, uz dva nastupa s klupe u studenom. Nastavkom sezone nalazio se i dalje u drugom planu te je zatražio od kluba dozvolu za odlazak.

U Danskoj je bio senzacionalan

Ona mu je uvažena te je Karlo već postao nogometaš mađarske Puškaš Akamedije iz Felcsuta.

Za Osijek je upisao 25 nastupa uz tek jednu asistenciju, što nije niti blizu brojkama iz Danske. Tamo je ovaj 27-godišnjak, koji je za Hrvatsku upisao pet nastupa, u Kopenhagenu upisao dva pogotka i šest asistencija u 60 utakmica, dok je u Nordsjaellandu upisao 97 nastupa, uz fenomenalnu statistiku od osam pogodaka i 17 asistencija.

U Osijeku to, nažalost, nije uspio dostići, pa se nadamo da će u Mađarskoj imati više sreće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider