Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZASLUŽENO MEĐU VELIKANIMA

Karim Benzema ušao u povijest El Clasica, iza sebe je ostavio i velikog Raula

Karim Benzema došao je do brojke od 16 pogodaka u najvećem derbiju svjetskog nogometa.

Karim Benzema (Foto: Afp)

Još jednu veliku partiju odigrao je Karim Benzema u pobjedi Real Madrida na gostovanju u Barceloni, u uzvratnom susretu polufinala Kupa Kralja. Francuz je bio glavna zvijezda, postigavši tri pogotka.

Njemu je to prva hattrick unutar svih nastupa u El Clasicu, no zapravo mu zabijanje Barceloni nije ništa strano. Zapravo, od jučer su samo trojica bolji od njega.

Benzema je došao do brojke od 16 pogodaka u tim utakmica, čime je prestigao Raula, koji je karijeru završio s ukupno 15.

Bolji samo Messi, Ronaldo i Di Stefano

Najbolji je uvjerljivo Lionel Messi, koji je zabio čak 26 puta, pri tome dodavši i 14 asistencija. Iza njega slijedi Cristiano Ronaldo, koji je mrežu Barcelone tresao 18 puta, ali uz samo jednu asistenciju. 18 pogodaka, bez ijedne asistencije upisao je Alfredo Di Stefano, dok je Benzema pored 16 pogodaka čak 11 puta asistirao. Raul je ostao na 15, uz četiri asistencije, iz 37 utakmica, četiri manje od Benzeme.

Igor Bišćan postao je novi trener Dinama. Što kažete?

Ukupno glasova:

Uistinu je nevjerojatno gledati Benzemu kako s navršenih 35 godina prolazi jednu novu mladost, zajedno s Lukom Modrićem koji mu je na ovom susretu i prekrasno asistirao.

Real Madrid je uvijek najmoćniji u proljeće, što se još jednom počelo dokazivati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider