Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slučajno digao prst ili?

Benzema juri prema Zlatnoj lopti, ali izvan terena ima problema zbog usporedbi s džihadistima

Karim Benzema iza sebe ima fantastičnu sezonu u Real Madridu.

Karim Benzema (Foto: Afp)

Na krilima fenomenalnog Karima Benzeme Real Madrid već odavno ima osiguran naslov prvaka Španjolske, a u Ligi prvaka je korak do uspona na vrh Europe.

U Kraljevskom klubu svi se pripremaju za finale Lige prvaka protiv Liverpoola, ali njihov trenutno najbolji igrač ne može biti u potpunosti fokusiran na nogomet.

Naime, Benzema je podnio tužbu protiv jedne aktivistice koja ga je, kako on tvrdi, oklevetala na društvenim mrežama.

Sve je započelo još u listopadu 2020. godine, kada je Damien Rieu, francuski političar koji pripada krajnjoj desnici, objavio fotografiju na kojoj se nalaze Benzema i imam Nourdin Mamoune. Pritom je u opisu napisao da ''imama Mamouena upravo istražuju zbog ubojstva srednjoškolskog učitelja Samuela Patyja'', koji je stradao u jezivom napadu nožem od strane islamističkog terorista.

Pritom je Rieu dodao: "Jedva čekam da se sudovi zainteresiraju za financiranje džamija u Bronu (regija iz koje je Benzema nap.a.)."

Imam Mamoune nikad nije optužen za bilo kakvu umiješanost u ubojstvo koje je spomenuo Rieu, ali tu nije bio kraj njegovim objavama.

Na drugoj je objavio Benzemu s okrenutim kažiprstom prema gore, uz fotografije nekoliko terorista koji rade to isto. Komentirao je tada: "Mislim da nam Benzema želi poslati poruku."

Ovakve objave pojedincima su očito bile okidač da iznesu svoje teorije, a najdalje je, čini se, otišla aktivistica protiv koje je napadač Reala podigao tužbu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider