Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabrinjavajuće brojke

Dok Madrid likuje, Barcelona se crveni od srama: Ovo ni Xavi nije uspio promijeniti

Barcelona je ove sezone u La Ligi zabila samo 23 pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 16 odigranih kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrida je vodeća momčad La Lige sa 39 bodova, osam više od drugoplasirane Seville s utakmicom manje, a čak 16 više od Barcelone koja igra sezonu za zaborav.

Trenutno su na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, s utakmicom manje, ali više od svega zabrinjava podatak koliko je ustvari napad katalonske momčadi sterilan. Ove su sezone zabili samo 23 pogotka, koliko je gotovo zabio samo madridski duo, Kazim Benzeima i Vinicius Jr.

Konkretno, francuski napadač je ove sezone zabio 12 pogodaka u La Ligi, dok je talentirani Brazilac ovog vikenda stigao do svog jubilarnog, deset pogotka u prvenstvu.

Na žalost navijača Barcelone koji su ovog ljeta ostali bez Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, napad katalonske momčadi spao je na Memphisa Depaya, koji je zabio osam golova, ali i još više promašio, te Sergia Aguera, koji će po svemu sudeći uskoro okončati nogometnu karijeru zbog problema sa srcem.

Velika nada katalonskog ponosa bio je Messijev nasljednik, Ansu Fati kojem je trebalo samo pet prvenstvnih nastupa da stigne do tri pogotka, ali on već duže vrijeme muku muči s ozljedama i nikako da se ustali u prvih jedanaest.

Iako je Xavijev povratak na Camp Nou, ovog puta u svojstvu trenera, trebao biti zalog za bolju, ljepšu budućnost katalonskog sastava, čini se da njegova čarolija brzo nestala. Otkako je sjeo na klupu, Barcelona je zabila samo četiri pogotka u četiri susreta.

Od toga su bila dva susreta na domaćem terenu, a oni su uspjeli zabiti jedan jedini pogodak, i to s bijele točke u gradskom derbiju protiv Espanyola.

Na gostujućem terenu bili su nešto raspucaniji, protiv Villarrreala su zabili tri pogotka, ali na gostovanju kod Benfice u Ligi prvaka nizali su promašaj za promašajem pa skoro ostali kažnjeni u posljednjim sekundama dvoboja.

Ako se pak uzme u obzir da je Barcelona ostala bez Messija i Griezmanna, a sve nade položila u Depaya i nekoliko vječno ozlijeđenih igrača, ne treba se čuditi ovakvim brojkama. A da stvar bude još gore, sutra igraju utakmicu Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna.

Pobijedi li Benfica već otpisani Dinamo Kijev, a oni izgube na Allianz Areni, Barcelona će ispasti iz Lige prvaka nakon dvadeset godina. A da biste pobijedili, morate i nešto zabiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider