Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Hvala predivnim navijačima"

Karačić pisao povijest Šibenika, a sad ih silno rastužio: "Ponosan sam na sve ovo"

Dok su Varaždinci slavili, Šibenčani su se morali pomiriti s time da će ponovno razigravati za prvoligaški status.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branko Karačić je protekle jeseni angažiran od strane čelnika NK Varaždina kako se ovom klubu ne bi dogodilo ono što i prošle sezone, kada su ostali kratki u drugoligaškoj utrci za prvo mjesto s Goricom i bili prisiljeni razigravati s Istrom 1961 od koje su u konačnici izgubili.

Od tada pa sve do ove subote Karačić je, malo po malo, bildao nadu da Varaždin može stići Šibenik i izbjeći play-off. Prije nekoliko tjedana su Varaždinci prestigli Šibenčane, a ove subote su na svom terenu iskoristili meč-loptu i postali prvoligaši.

"Mogu samo reći, hvala dečkima, živjeli smo za ovu situaciju, vjerovali smo da ćemo doći u situaciju da sami na svom stadionu odlučujemo o plasmanu u Prvu HNL. Puno su odricanja i žrtve imali ovi momci, ali vjerujem da se svima isplatilo. Izuzetno smo sretni i ponosni što smo vratili prvoligaški nogomet u Varaždin", nakon utakmice je poručio trener Varaždina.

Zanimljivo, Karačić je trener koji potpisuje najveći uspjeh u povijesti šibenskog nogometa - finale Kupa iz 2010. godine. Tadašnja neopisiva sreća koju je priuštio Funcutima sada je zamijenjena s tugom.

"Moram ovo naglasiti: bit ću veliki, veliki navijač Šibenika u dodatnim kvalifikacijama i želim puno sreće svom kolegi Borimiru Perkoviću, da uspije izboriti prvoligaški status", poručio je Karačić.

Perković je bio utučen, tek je kratko izustio:

"Varaždinu želim puno sreće u Prvoj ligi, a mi se moramo jako dobro psihološki pripremiti za ono što nas čeka protiv Istre. S ove distance mogu samo reći kako će to biti dvije jako neizvjesne utakmice."


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider