Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"will grigg's on fire"

Kaos nakon poraza Cityja u FA Cupu: Aguero udario navijača, Guardiola na rubu fizičkog sukoba

Nakon što je Wigan priredio veliko iznenađenje i slavio protiv Manchester Cityja u susretu 5. kola FA Cupa, na stadionu je nastao kaos.

Igrači Manchester Cityja žale se kod suca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleski trećeligaš Wigan priredio je najveće ovosezonsko iznenađenje u FA Cupu nakon što je s minimalnih 1:0 slavio protiv Manchester Cityja u 5. kolu natjecanja. Strijelac jedinog pogotka bio je sjevernoirski napadač Will Grigg, a City je od poluvremena igrao s igračem manje, nakon što je zbog preoštrog starta isključen Fabian Delph.

Isključenje je izazvalo puno nervoze na obje klupe, ponajviše kod obojice menadžera - Pepa Guardiole i Paula Cooka. Njih dvojica bili su vrlo glasni u raspravi, koja je na trenutke djelovala kao da će prerasti u fizički sukob.

Ako nije tada djelovala tako, definitivno jest u tunelu nakon što je sudac označio kraj prvog poluvremena. Službene osobe morale su stajati između dvojice menadžera da ih smire, jer se nisu slagali kod odluke suca da pokaže crveni karton Delphu.

Fizičkog sukoba bilo je definitivno nakon utakmice, a u glavnoj ulozi našao se napadač Manchester Cityja Sergio Aguero. Navijači su nakon pobjede svojih miljenika utrčali na travnjak i nastao je kaos. Jedan od navijača došao je do Aguera i rekao mu nešto što je Argentinca jako naljutilo. Zamahnuo je rukom, pogodio negdje oko glave navijača Wigana i tražio je daljnji sukob. No srećom do njega nije došlo.

Nakon utakmice nijedan od dvojice menadžera nisu htjeli govoriti o međusobnom sukobu, kao ni bilo čemu drugom osim nogometa.

Utakmicu su obilježili i navijači koji su još jednom podsjetili na sjajno navijanje iz 2016. godine, s Europskog prvenstva u Francuskoj. Tada je pjesma "Will Grigg's on fire" bila apsolutni hit Eura, iako sjevernoirski napadač nije odigrao ni minute na tom Euru. No, pjesma se svaku utakmicu glasno orila s tribina i to ne samo sa stadiona na kojem je igrala reprezentacija Sjeverne Irske...

Bilo kako bilo, Wigan je nakon Šahtara i Liverpoola postao tek treća momčad koja je uspjela pobijediti Manchester City u ovoj sezoni. Ukrajinski sastav je to napravio u rezultatski nevažnoj utakmici u Ligi prvaka, Liverpool u prvenstvu, dok je ipak Wiganu to pošlo za nogom u borbi za četvrtfinale najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider