Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRI IGRAČA I TRENER

Kandidat za prvaka Europe na hrvatski pogon: "Ovdje se osjećamo kao doma"

U vaterpolu ozbiljnu utrku za naslov prvaka Europe vode Hrvati u grčkom Olympiakosu.

Luka Lončar, Marko Bijač i Andro Bušlje, nakon dvije velike medalje s reprezentacijom, sad love i klupski naslov. I to pod vodstvom: hrvatskog trenera.

Atenska četvrt Faliro njihov je drugi dom. Marko, Dubrovčanin, glavno da je uz more?

"Glavno da je uz more"

"Uvijek je uz more sve ljepše, pogotova kad krenu lijepi dani. Uživamo, provodimo tu vrijeme i zaista nam je lijepo", rekao je Bijač.

Luka je dečko iz Zagreba, ali ni njemu nije loše uz more.

"Navikao sam se, bio sam u Dubrovniku šest godina, onda u Italiji isto uz more i i nekako je ljepše čim izađe sunce, odmah je ljepše. Lijepše je popit kavu i prošetat uz more", rekao je Lončar

Sunce, more i kave ne može zasjeniti ni ni kaotičan promet u Ateni.

"Malo divlje voze, malo ludo i u kvartovima nema semafora nego su raskrižja. Malo je trebalo da se naviknem na to, ali kad se navikneš je dobro. Sad mogu i bez Bijača te bez uputstava", dodao je.

Bušlje je starosjedioc

A upute su Luki Lončaru trebale neko vrijeme, jer se 37-godišnji centar zadnji priključio koloniji hrvatskih igrača, koji su već nekoliko sezona u grčkom prvaku Olympiakosu.

Najbolji vratar svijeta, Marko Bijač, u Olympiakos je stigao u ljeto 2021. Tamo ga je dočekao i najtrofejniji hrvatski vaterpolski reprezentativac te najbolji branič svijeta, Andro Bušlje.

"Meni je ovo sve skupa šesta godina s prekidima, ali sam tu šest godina i mogu reći kao doma. Od prve godine su me prihvatili izvanredno i ja im na tome mogu biti samo zahvalan. Uglavnom, sve je odlično. Momci su dobri, grad je dobar, na moru je, vrijeme je nevjerojatno dobro", nadovezao se sad već bivši hrvatski reprezentativac, dodavši:

"Ne možemo uspoređivat što se tiče financijskih uvjeta Olympiakos s drugim klubovima, ali ovjde možemo nešto drugo. To je da stvarno nema skoro nikakvog putovanja jer 90 posto klubova je u Ateni.

I na trenerskoj klupi je Hrvat

Za rezultatsku budućnost zadužen je trener Hrvoje Koljanin. 42-godišnji Splićanin niz godina igrao je u grčkim klubovima. Potom je bio i pomoćni trener Olympiakosa, ali i dubrovačkog Juga, da bi prošlog ljeta samostalno pruzeo klupu grčkog prvaka.

"Težimo biti blizu tih europskih ciljeva, da budemo u krugu najboljih svjetskih klubova, tako da Olympiakos je na tragu toga i težit ćemo da budemo europski prvaci i da ispunimo te nekakve ciljeve ispred sebe", rekao je Koljanin.

A uz Bušlju, Bijača i Lončara, vrata i drugim hrvatskim igračma uvijek su otvorena.

"Olympiakos već dugi niz godina gaji nekakve simpatije prema Hrvatima i osjećaju se ovdje kao doma. Uvijek je nekakav cilj da proširujemo s vrhunskim kvalitetama, a Hrvati su jedni od najboljih tako da uvijek naš pogled ide prema tamo.

Igračima je lakše doći tamo gdje već ima poznatih lica.

"Sigurno da je lakše kad imaš nekog Hrvata koji je tu da ti pokaže malo neke stvari koje su važne i olakšavaju ti prilagodbu. Tako je meni, imao sam sreću da je Andro bio tu, naravno prije njega Josip i evo mogu reći da smo se svi skupa dobro snašli", nadovezao se hrvatski kapetan.

Kad vrijeme na provode na bazenu, u četvrti gdje stanuju imaju i svoja omiljena mjesta za druženje.

"Tu evo ima jedan kafić gdje često iza treninga ili prije treninga odemo, ovako se skupimo nas par i onda svi zajedno na trening te malo propičamo o svemu, ne samo o sportu, vaterpolu. Generalno sve pročešljamo", taj je dio ispričao Lončar.

Nakon što sve pročešljaju, ostaje im još slobodnog vremena, pa

Stignete onda pomoći i suprugama u kućanskim poslovima?

"Sa zadovoljstvom, ha, ha", potvrdio je.

Informaciju ćemo sa zadovoljstvom provjeriti kod supruga, a nadamo se da je pred hrvatskom igračkom kolonijom u Ateni još puno sunčanih i uspješnih sezona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider