Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogroman napredak

Suigrač hrvatskog reprezentativca zaludio velikane: Početkom 2020. bio u Africi, sad vrijedi 20 milijuna eura

Kamaldeen Sulemana 20-godišnje je krilo, reprezentativac Gane koji igra za francuski Rennes.

Kamaldeen Sulemana - sam protiv trojice (Foto: Afp)

Posljednjeg dana prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka Eduardo Camavinga realizirao je transfer iz Rennesa u Real Madrid.

Kraljevski klub je Francuzima iskrcao odštetu od 31 milijun eura i ovaj odlični ljevonogi veznjak, koji je 2002. godište, napustio je Bretanju.

Slična priča mogla bi se ponoviti ovog ljeta, ali ne s Camavingom, već s njegovim vršnjakom koji je trenutno igrač Rennesa.

Kamaldeen Sulemana je reprezentativac Gane, rođen u veljači 2002. godine. Prošlog ljeta Francuzi su ga kupili iz Nordsjaellanda, plativši Dancima 15 milijuna eura i gurnuvši mu dres s brojem 10, koji je dotad nosio Camavinga.

Potpisao je Sulemana tada ugovor u trajanju do 30. lipnja 2026., ali već poslije prve sezone bi mogao otići.

Kamaldeen Sulemana na meti Liverpoola i Manchester Uniteda

Iako u posljednje vrijeme ne igra zbog ozljede leđa, zbog svojeg ogromnog napretka (početkom 2020. još je bio u Gani i igrao za tamošnji Right to Dream) nalazi se na radaru nekolicine bogatijih klubova, od kojih ga s posebnom pozornošću prate Liverpool i Manchester United.

Tržišna vrijednost Sulemane prema Transfermarktu munjevito raste. Kad je tek došao u Nordsjaelland, bio je procijenjen na 100 tisuća eura, a danas vrijedi 20 milijuna eura i nesumnjivo će ta brojka biti i veća prilikom idućeg ažuriranja igrača koji nastupaju u Ligue 1.

Dodajmo kako hrvatski reprezentativac Lovro Majer, koji je u Rennesu suigrač Kamaldeena Sulemane, prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider