Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE GA MOGAO ZADRŽATI

Kako je Kovač ostao bez glavnog igrača: Rekao sam mu da se veselim radu, on mi je javio da želi otići

Nedugo nakon što je sjeo na klupu Wolfsburga, Niko Kovač ostao je bez najvrjednijeg igrača.

Niko Kovač (Foto: Afp)

Kad je Niko Kovač preuzeo klupu bundesligaša Wolfsburga, kratkom analizom na Transfermarktu mogli smo vidjeti kako je najvrjedniji igrač te momčadi Xaver Schlager.

Ovog 24-godišnjaka mogli smo zapaziti i na utakmici Hrvatske protiv Austrije u Osijeku,na kojoj gdje je bio jedan od boljih u sastavu pobjednika tog susreta. Na Kovačevu žalost, nedugo nakon toga saznao je kako Schlagera neće imati na raspolaganju u nadolazećoj sezoni.

Odlazi podosta ispod cijene

Austrijanac uskoro postaje novi igrač RB Leipziga, koji će za njega isplatiti odštetu od 12 milijuna eura, što je čak 15 milijuna eura manje od 27 milijuna, na koliko ga Transfermarkt procjenjuje. Na Wolfsburgovu žalost, igrač je imao ugovor do ljeta 2023. te bi ga izgubili bez odštete da su ga odlučili zadržati još ovu sezonu.

Nije da nisu pokušali. Kovaču je to zapravo bila jedna od prvih radnji otkako je došao, no niti on nije uspio. Kicker je otkrio kako je zapravo razgovor izgledao.

Razgovarali su dva puta

"Razgovarao sam sa Xaverom i rekao sam mu da se veselim zajedničkom radu. Drugi naš razgovor nije bio baš euforičan. On me nazvao i rekao mi je da želi promijeniti klub", rekao je Kovač, otkrivši kako mu ništa ne zamjera:

"Lijepo je kad možete razgovarati dva puta u kratkom vremenu te sve odraditi otvoreno i iskreno. Mi mu želimo sve najbolje. Bili bismo sretni da je ostao jer je riječ o sjajnom igraču."

Kovač se već osobno odrekao usluga iskusnog napadača Maxa Krusea, koji jednostavno radnom etikom nije po njegovu ukusu. Bit će zanimljivo vidjeti što će napraviti na klupi bivšeg njemačkog prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider