Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Garcia nadmudrio Leku

Kako je Hajduk nokautiran u Puli: "Bio je to sukob stilova, Istra uživa igrati pod presingom"

Hajduk je teško stradao na gostovanju kod Istre 1961, mnogi njegovi navijači još se uvijek pitaju što se dogodilo.

U 19. kolu HNL-a Hajduk je ne samo upisao prvi poraz poslije pet mjeseci nego je potučen od Istre 1961, kako rezultatom tako i igrom.

Voditelj podcasta Utakmicu po utakmicu Igor Ćurković pokušao je objasniti što se točno dogodilo Splićanima na Aldo Drosini.

"Mene nije ništa iznenadilo na toj utakmici, u najavama smo pričali da će to biti sukob stilova jer Leko želi igrati presing s veznjacima, a Istra uživa pod presingom. Istra je, uz Varaždin, najbolja ekipa po pitanju reakcije pod pritiskom i izlaska sa svoje polovice. U tom pogledu su Istra i Varaždin najbolji u cijeloj ligi, a Istra pogotovo. Garcia je tamo sad već godinu i pol dana. Kad ti imaš Galileu koji je vezni, možeš ga sakrivati u sredinu jer bi Majkić stao kao treći stoper, pa bi imali višak."

"To rade cijele sezonu", primijetio je Ivan Ljubić.

"Garcia je odigrao bolju utakmicu, zatvorio sve prilaze, netipično je za Istru toliko puno ubačaja jer oni nisu ekipa koja inače dosta centrira. Ali, oni su znali što žele, spuštanje Ercega i Vuka u sredinu plus Mahmouda koji se nešto manje spuštao, ali to je bio plan da izvučeš stopera i onda iza njegovih leđa napadneš prazan prostor", nastavio je Ćurković, napomenuvši:

"Istra je toliko dobro napadala te rupe koje su ostajale iza Hajdukove obrane. Za ovaj stil Hajdukove igre, ovakav presing, moraš imati postotak od 75 posto dobivenih duela u sredini, a ja ne znam je li ih Hajduk imao 50 posto."

Cijela 21. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider